Samas kinnitas Mölder, et põhimõttelist vastuseisu ühinemiseks E-Piima liikmete hulgas polnud.

AS Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles BNS-ile, et ühinemine jäi pigem vormiliste kui sisuliste küsimuste taha. “Aktsiaseltsi ja ühistu liitmine on küll teoreetiliselt võimalik, kuid tehniliselt on seda suhteliselt keeruline läbi viia. Tere on väga kiires arengujärgus ja väärtust kasvatav ettevõtete grupp, mistõttu pole mõtet eitada, et hindame ettevõtet koos oma tootjate baasiga väga kõrgelt,” sõnas Kivine.
“Laua taga istusid kaks tugevat ettevõtet, mida kinnitasid nii auditid kui osapoolte professionaalne suhtumine planeeritusse,” lisas ta.

Kivise sõnul näitasid pooled kogu protsessi vältel heatahtlikku initsiatiivi. “Tekkinud ühisosa oleks loonud veel suuremat väärtust kogu Eesti piimanduses. Piimandussektori konsolideerumine on pikemas vaates soodne nii tootjatele, töötlejatele kui ka tarbijatele. Mõlemad ettevõtte toimetavad senises rütmis edasi ja pole välistatud, et tuleme selle teema juurde varem või hiljem uuesti tagasi”, ütles Kivine.

E-Piim ja Tere teatasid soovist alustada strateegilist koostööd tänavu septembris. Koostöö ühe vormina asusid ettevõtted kaaluma ühinemist.

Plaanitud koostöö eesmärgiks pidi firmade teatel olema maksimaalne tarnekindlus Eesti tootjate, tööstuste ja kaubandusvõrgu vahel.

Ühistul E-Piim on 260 liiget ja piima varutakse enam kui 400 tootjalt. E-Piima konsolideeritud käive moodustas 2009. aastal 550 miljonit krooni. E-Piim on eelkõige tuntud juustutootjana.

Ärimees Oliver Kruuda kontrolli all olev Tere on piirkonna juhtiv piimatööstusettevõte, mis annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Tere konsolideeritud käive ületas 2009. aastal 1,4 miljardit krooni.