EPIKO ja AS Tere tegid üle aasta viljakat koostööd. Selle parimad näited olid kampaania Eesti Piim, millega koguti raha raskustesse sattunud Hiiumaa piimatootjate toetuseks, aga ka otsus maksta ühistu liikmetele, olenemata nende piimakogusest, võrdset hinda.

Probleemid piimarahaga tekkisid sel sügisel, kui Tere ei suutnud enam maksetähtaegadest kinni pidada.

Asi päädis sellega, et eelmisel esmaspäeval läks EPIKO poolt teele kiri ASile Tere, kus nõuti võlgade likvideerimist nädala jooksul.

“Tere täitis oma kohustused ära, kuigi ühepäevase viivitusega,” on Riisenberg tulemusega rahul. “Ega nad ole seda 150 tonni piima, mis meilt iga päev kombinaati läheb, kunagi tähtsusetuks pidanud, aga vahepeal läks rahade saamisega asi käest ära.”

Riisenberg lisas, et tegelikult on ka EPIKO huvi jätkata koostööd ASiga Tere, kellega nad on sõlminud pikaaegse raamlepingu.

“Viie minuti eest tuli oktoobri raha ära,” teatas ASi Metsaküla Piim juht Jaan Metsamaa kolmapäeva keskpäeval. “Meil on leping, et saame raha igal nädalal, tahaks, et see ei jääks edaspidi jälle kuu lõppu, nagu viimasel ajal juhtus.”

EPIKOsse kuuluva Eestimaa Piimatootjate Ühistu juht talunik Vassili Padumäe ütles, et viimastel päevadel on raha laekuma hakanud ning nemad peaksid kogu võla kätte saama kolmapäeva õhtuks. Sama kinnitas ka MTÜ Ühispiim juht Ene Milvaste, lisades: “Paistab, et Tere poolt on hea tahe olemas asjad korda saada.”

Seda, et AS Tere on viimase nädala jooksul võlguolevad summad üle kandnud, kinnitasid ka EPIKOga mitte liitunud OÜ Rever, Vändra OÜ ja mitmed teised piimatootjad.