Sündmuskohale sõites nägid päästjad juba kaugelt kõrgel korstna otsas olevat inimest. Ohtlikkust lisas asjaolu, et tuul hakkas tasapisi tõusma ning oodata võis ka lumesadu.

Hädasolijale tõttasid appi päästjad Eiko Oriehovs ja Andrus Kont. Eiko ning Andrus ronisid redelist üles, korstna tipus asuva mehe juurde. Selleks hetkes oli sadama hakanud juba nii palju lund, et alla jäänud operatiivkorrapidaja ja meeskonnavanem korstna tipus toimuvat enam ei näinud.

Esimese ülesandena tuli noormees toimetada korstna piirdelt kindlale alusele. Hoolimata tema tõrksast olekust, õnnestus päästjatel mehega kontakt luua ning veenda teda piirde pealt alla ronima. Mitmeid tunde korstna otsas istunud mees oli külmast kange ega suutnud enam hästi liikuda ja kinni hoida. Tänu Eiko ja Andruse osavale tööle saadi mees siiski kindlale pinnasele, misjärel oli võimalik alustada tema allatoomisega. Lisaks redelist alla ronimisele ning päästetööle keskendumisele, tegelesid vaprad päästjad veel ka kannatanu rahustamisega. Noormees toodi alla kahe päästja vahel, kasutades tuletõrjevöösid. Kannatanu toetus alumise päästja kukile ning oli päästenööriga kinnitatud ülemise päästja külge. Karabiinide klõbina saatel jõuti peatselt õnnelikult maapinnale.

Päästjad Eiko ja Andrus kasutasid meisterlikult kaasas olnud nööripäästevarustust ja tuletõrjevöösid ning näitasid oma tegevusega üles ülimat vaprust, osavust ja nutikust. Selle eest tunnustatakse mõlemat täna elupäästja II klassi medaliga. Päästjatena on Andrus Kont ja Eiko Oriehovs töötanud seitse aastat.

Koos nendega saavad täna, 17. veebruaril elupäästja medalid veel 14 inimest, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu.

14 medalisaajat on päästeameti teenistujad ning kaks eraisikud. Neist kümnele antakse üle III ning kuuele II klassi medal.

Elupäästja medali saavad:

II klass
Ivo Luht, Nõmme päästekomando päästja
Kaido Kärner, Nõmme päästekomando päästja
Jevgeni Novikov, Pärnu päästekeskuse päästja
Andrus Kont, Kuressaare päästekomando päästja
Eiko Oriehovs, Kuressaare päästekomando päästja
Rainer Lips, Viljandi päästekomando päästja

III klass
Roman Baharev, eraisik
Ahto-Aaslav Kaasik, eraisik
Gert Saard, Pärnu päästekeskuse päästja
Jüri Hiiesalu, Pärnu päästekomando päästja
Priit Kurve, Jõhvi päästekomando päästja
Aimur Rebane, Valga päästekomando päästja
Siim Kurrikoff, Valga päästekomando päästja
Raini Tammann, Viljandi päästekomando päästja
Heilo Järv, Põlva päästekomando päästja
Rain Tobreluts, Põlva päästekomando päästja

Kokku tunnustatakse päästeameti aumärkidega 53 inimest.