Uuringu autorid leidsid, mahepiim sisaldab märkimisväärselt rohkem oomega-3-rasvhappeid, sh üle 50% rohkem väga pika ahelaga oomega-3 rasvhappeid (EPA, DPA, DHA) ja 40% rohkem linoolhapet. Lisaks on mahepiimas mõnevõrra rohkem E-vitamiini ja rauda, madalam oomega-6/oomega-3 rasvhapete suhe ning madalam seleeni ja joodi sisaldus võrreldes tavapiimaga.

Uuring näitas ka seda, et mahe- ja tavatoodangu erinevused on tihedalt seotud loomade pidamistingimuste, karjatamise ja rohumaasööda kasutamisega ning vähesema kontsentreeritud söötade kasutamisega mahepõllumajanduses.

„Paljud neist erinevustest tulenevad mahetootmise eripäradest – mahepõllundus on vähemintensiivne, karjatatakse rohkem ja kasutatakse rohkem rohusööta, mistõttu on lihas ja piimas rohkem kasulikke oomega-3-rasvhappeid ning vähem südame- ja teiste krooniliste haigustega seotud rasvhappeid,“ selgitas mõlema uuringu juhtautor professor Carlo Leifert Newcastle’i ülikoolist.

Uuringu autorid tuvastasid, et mahelihas on rohkem rauda, vähem vaske ja kaadmiumi, kuid nende tulemuste kinnitamiseks on vajalikud täiendavad uuringud.

Ka teised uuringud, kus on tava- ja mahetoodangut võrreldud, on tuvastanud mahetoodangu eeliseid. Näiteks California ülikooli pikaajalises uuringus, kus võrreldi tava- ja mahetomateid, leiti, et mahetomatites on pea kaks korda rohkem antioksüdante (flavanoide) kui tavatomatites. 97 avaldatud teadusuuringu võrdlev analüüs tuvastas 2008. aastal, et mahetaimekasvatustoodang (marjad-puuviljad, köögivili, teravili) sisaldab tavatoodangust enam 8 toitainet 11st, sh oluliselt rohkem polüfenoole ja antioksüdante.