Teise olulise muudatusena on kavas määratleda senisest täpsemalt vastutus erinevate taimetervise ja taimekaitse nõuete rikkumise korral. „Kehtiv regulatsioon ei anna piisavat alust erinevate taimekaitse ja taimetervise valdkonna rikkumiste korral karistuse määramiseks. Põllumajandusameti kogemused on näidanud, et nii taimekaitsevahendi kasutamise nõuete kui erinevate taimetervise nõuete rikkumise puhul taimede ja taimsete saaduste käitlemisel tuleb seadusega ette näha praegusest selgemad võimalused väärteomenetluse algatamiseks ja karistuse määramiseks,“ lisas Kevvai.

Ühtlasi on kavas sätestada täpsemad tingimused professionaalsete taimekaitsevahendite kasutajate ja mesinike vahelise teavitamiskohustuse paremaks toimimiseks.

Pärast väljatöötamiskavatsuse kooskõlastust ning teistelt ministeeriumitelt arvamuste saamist alustatakse taimekaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu väljatöötamist. Lõpliku otsuse tegemiseks Riigikokku läheb see pärast kaasamise ja kooskõlastamise kõikide etappide läbimist.

Taimekaitseseaduse muudatuse eeldatav jõustumisaeg on 1. jaanuar 2017.