Tartus müüdi eelmisel aastal kokku 2487 uut sõiduautot ja sarnaselt kogu Eestiga, näitas ka ülikoolilinna autoturg kasvutrendi. Ja see kasv jätkub ka tänavu, sest kui mullu esimesel poolaastal anti klientidele üle 1303 uut sõiduautot, siis tänavu esimese kuue kuuga on vastav arv 1406.

„Eks Tartu autoturg sarnaneb siiski kogu Eestiga – vahel kasvab, vahel langeb, aga viimasel ajal on turg tõesti näidanud pigem kasvutrendi,“ kommenteerib Amserv Turu esinduse müügijuht Neeme Saue. „Aga lõputult kasvada pole võimalik ja teatud stabiliseerumine on kindlasti toimumas. Ka erinevate segmentide müüginumbrite osas ei erine Tartu muust Eestist. Ikka on populaarsemad väike keskklass ja maasturid.“

Veidi erineb aga Tartus müügitabel automarkide osas. Kui kogu Eestis on viimasel ajal kindlalt enim müüdumaks margiks Toyota, siis Tartus on tänavu esimesel poolaastal kindlateks liidriteks Škoda ja Volkswagen, millistele järgnevad Kia, Toyota ja Ford.

„Need margid on alati Tartus hästi müünud ja ilmselt on siis Lõuna-Eestis veidi populaarsemad,“ tõdeb Neeme Saue.

Pärnus näitas uute sõiduautode müük suuremaid kasvunumbreid 2012. aastal, mil suvepealinnas müüdi kokku 1184 uut sõiduautot. Eelmisel aastal jäädi sellele numbrile veidi alla ja nii anti klientidele mullu üle kokku 1124 autot. Ka tänavu esimesel poolaastal on jäädud natuke alla eelmise aasta samale perioodile – esimese kuue kuuga on tänavu müüdud 532 uut sõiduautot, aga eelmise aasta samal perioodil oli see arv 567.

„Viimasel ajal on Pärnu autoturg tõesti natuke stabiliseerunud ja keskmiselt müüakse kuus umbes 100 autot,“ kommenteerib Mariine Auto Pärnu esinduse müügijuht Danel Karpender. „Edukamalt müüvad Volkswagen, Škoda ja Toyota ning väike keskklass ja maasturid on populaarsed sarnaselt ülejäänud Eestiga.“

Tarbesõidukite poolelt on Tartus ja Pärnus müük sõiduautodest ehk veidi tagasihoidlikum, kuid siiski müüdi nendes kahes linnas eelmisel aastal kokku ligi 600 tarbesõidukit (Tartus 415 ja Pärnus 168), mis moodustab kogu Eesti eelmise aasta tarbesõidukite turust umbes 15%. Tänavu esimese poolaastaga on Tartus müüdud 246 tarbesõidukit ja Pärnus 94, kusjuures mõlemad numbrid ületavad eelmise aasta sama perioodi müüki.