Eelmisel aastal suleti laevaliiklus Pinukse neeme ja Obholmenit (Vormsi kagurannikul) ühendava joone ja Rohuküla–Sviby laevatee vahelisel merealal ning Väinameres Virtsu-Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla-Heltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru-Triigi laevateest ida poole jääval merealal jõululaupäeval ja avati taas naistepäeval.

“Maanteeamet teeb lähematel päevadel taotluse veeteede ametile ettepanekuga sulgeda laevaliiklus võimalikel rajatavatel jääteede aladel alates püsijääkatte tekkimisest,” teatas eile Meie Maale maanteeameti teehoiuosakonna juhataja Rain Hallimäe.

Parvlaeva Regula kapten Ain Pulk ütles, et tuul veel liigutab jääd ja lahvandusi on ka.

“Tuul surub jääplaate üksteise alla ja teeb sellist nalja praegu. Aga üheainsa ööpäevaga on külm palju jääd teinud. Kui siia soojemat õhku ei tule, on kõik võimalused selleks, et tänavu talvel tuleb ka Suurde väina jäätee,” oletas Pulk.

Eelmisel talvel avas maanteeamet neli jääteed — Haapsalu-Noarootsi, Rohuküla-Vormsi, mandri ja Hiiumaa ning Hiiumaa ja Saaremaa vahel. Kuigi Kuivastu-Virtsu jäätee rajamiseks kulutas maanteeamet tänavu jaanuarist märtsini 39 000 krooni jää olukorra ning trassi võimaliku asukoha uurimisele, jäi trass siiski avamata.