Kuna Eestis kasutatakse kõigis farmides ühe tootja kõrvamärke, peaks nende kvaliteet mõjutama kõiki farme sarnaselt. Siiski erinevad tellitud asenduskõrvamärkide arvud kordades. On selge, et kõrvamärkide kadumist ja purunemist mõjutavad nii nende kvaliteet, paigaldamine kui ka farmis valitsev olukord, kirjutatakse Jõudluskontrolli Keskuse (JKK) infolehes Sõnumid.

JKKs tehtud statistika kohaselt tellitakse 45% asenduskõrvamärkidest kahe aasta jooksul pärast vasika märgistamist – seega tellitakse need noorloomadele. Karjades, kus kadu on väga suur, tuleb kriitiliselt üle vaadata loomade pidamistingimused ning jälgida ka seda, kas märgid on kõrva pandud nõuetekohaselt. See kõik aitab keerulistes majandusoludes vähendada liigseid kulutusi kõrvamärkide asendamisele.

Pidamistingimused mõjutavad kõrvamärkide kadumist väga suurel määral. Künade/sõimede, jootjate ja muude piirete katkised servad, tihe sõimevõre, pallinöörid (mida on laudas erinevate asjade kinnitamiseks kasutatud) on kohad, kuhu kõrvamärk võib kinni jääda ning seetõttu kõrvast rebeneda. Karjamaal “näppavad” kõrvamärke piirdena kasutatav okastraat, võsa, kuivanud puutüükad jne. Paljudes karjades viiakse veistele karjamaale heinarullid, millelt on nöörid eemaldamata. Ka sellisel juhul võib nöör jääda kõrvamärgi taha ning rebida kõrva lõhki ning kõrvamärgi kõrvast.

Vasikate puhul tuleb jälgida seda, et vasikad ei imeks pärast jootmist üksteise kõrvu, sest ka nii võib kõrvamärk kaduda. Mõni vasikas oskab kõrvamärgi naabri kõrvast nii osavalt kätte saada, et märgita jäänud vasika kõrv ei rebene ning kokkulöödud kõrvamärk on ühes tükis.

Oluline on kõrvamärkide korrektne kõrva kinnitamine. Tavapärane kõrvamärk peab olema kinnitatud kõrva keskele kõõluste vahele, elektrooniline kõrvamärk kõrva pikitelje ning esimese ja teise neljandiku vahelise mõttelise joone ristumiskohta. Kõrvamärgi suurem, nupuga pool peab olema kõrva siseküljel. Vastasel juhul suureneb taas võimalus, et kõrvamärk jääb millegi taha kinni.

Talvekülmade ajal soovitatakse varus olevaid kõrvamärke enne märgistamist hoida soojemas ruumis. Külm plastik muutub hapraks ning seetõttu võib märgi teravikuga osa puruneda ning märgistamine ebaõnnestuda.