Põhiliste ülesannetena näeb ta info liikumist kõigile liikmetele, juhatuse aktiivset ja järjepidevat tööd ning koostöö arendamist teiste organisatsioonidega.

Juhatuse prioriteedid lähiajal on lahenduse leidmine hanede ja teiste rändlindude kui põllumeeste töö kahjustajate probleemile, liidu liikmete ootustele parem vastamine ja liikmeskonna laiendamine. Uue Maaelu Arengukava paremaks kasutamiseks valmistutakse Euroopa Innovatsioonipartnerluse (EIP) rakendamiseks ning osaletakse aktiivselt nõuandeteenuse hanke ette valmistamisel.

Virumaa Põllumeeste Liidu seitsmeliikmelisse juhatusse kuuluvad: Alo Altermann, Asso Einberg, Sivar Irval, Indrek Klammer, Olav Kreen, Diana Pärna ja Mika Vehmanen. Liidu juhatus on valitud selliselt, et esindatud on kõik põhilised põllumajandustootmise valdkonnad nagu piimatootmine, taimekasvatus, lihaveisekasvatus ja seakasvatus. Sedasi on võimalik reageerida erinevates valdkondades olevatele või tekkivatele probleemidele võimalikult kiiresti ja efektiivselt. Samuti on otsitud paremat tasakaalu noorte ja aktiivsete ning juba pikaajalise kogemusega põllumeeste vahel.

Virumaa Põllumeeste Liit on esindanud põllumajandustootjate huve juba 25 aastat, alustades tegevust 1989. aastal. Praegu on liidus 46 aktiivset ettevõtjat, kes toodavad suure osa Lääne-Virumaa põllumajandustoodangust.

Liidu tegevus on mitmekülgne, alustades koolituste korraldamisest kuni põllumajandustootjate esindamiseni erinevates ministeeriumides. Liidu tegevused on suunatud sellele, et põllumajandustootjad oleksid konkurentsivõimelised ka teiste Euroopa Liidu riikide põllumajandustootjatega.