· Terve suve käib tegus hoidiste valmistamine ja purki kaanetamine.

· Valmis hoidiste saatmine konkursile toimub alates 16. septembrist 2013.

· Žürii valib parimad hoidised Olustvere hoidistemessil 28. septembril 2013.

Osalemistingimused:

Konkursile ootame kodumaisest toorainest (komponentidest 70–80%) valmistatud hoidiseid viies kategoorias: salatid, moosid, kompotid, pläustid (kastmed) ja muud nutikad meistriteosed. Hoidised võivad olla nii soolased kui ka magusad. Eriti oodatud on uued ja põnevad ahhaa-retseptid. Kaunimalt kujundatud hoidistele eriauhinnad!

Konkursil võib osaleda kuni viie hoidisega. Osalemiseks tuleb igast hoidisest saata kaks näidist (100–500 ml), täpne retsept ja valmistamisõpetus, märkida ära kaanetamise kuupäev ja retsepti autor. Teretulnud on ka lühike kirjeldus autorist ja tema hoidiste valmistamise kogemusest.

Valmis hoidised koos nimetatud lisamaterjalidega palume saata alates 16. septembrist aadressil Olustvere mõis, Suure-Jaani vald, 70401 Viljandimaa, märgusõnaga „Maalehe hoidisekonkurss” või tuua finaalipäeval hiljemalt kell 11 Olustvere hoidistemessile Maalehe telki.

Huvitavaid retsepte ootame aga juba juulist e-postil targutalita@maaleht.ee või aadressil Maaleht, Narva mnt 13, 10151 Tallinn, märgusõnaga „Maalehe hoidisekonkurss”. Targu Talitas avaldamiseks valitud retseptide autoritele eriauhinnad!

Parimale auhinnaks raamiga mahlapress Fratelli Baesso F20. Lisaks palju toredaid auhindu Maalehelt ja Olustvere mõisa kodadelt!

Lisainfo: Maalehe lisas Targu Talita ja Maalehe veebis.