RETSEPT: Evelyni marineeritud küüslaugunutid

 (6)
RETSEPT: Evelyni marineeritud küüslaugunutid
marineeritud-küüslauk. Foto: Erakogu

Sellel aastal jäin liiga hiljaks küüslaugupealsete lõikamisega. Lõigates olid aga nutid ilusad ja efektsed. Nendega pidi midagi ette võtma.

Kuna aga nuttide kogus oli enda tarbeks liiga suur, siis läks pool päeva, et helistada ja pakkuda nutte erinevatele restoranidele. Suur tänu kõigile, kes võtsid proovida neist midagi teha! Ise marineerisin nutte erinevate ürtidega järgmiselt:

Marinaad

- 1 liiter vett

- 6 sl suhkrut

- 1 tl jämedat soola

- 6 vürtsitera

- 6 sl 30% äädikat

- valikuliselt: kas melissilehti, roseepipart, ingverit, tšillit, mustsõstralehti, tilliõisikut.

Keetke marinaad valmis ning lisage küüslaugunutid. Kuumutage tasasel tulel 1 minut. Seejärel tõstke nutid purkidesse. Keetke marinaad veel kord läbi ja valage purkides olevatele nuttidele. Kaanetage korralikult ning andke paar nädalat aega maitsestuda. Ja siis: head isu! 

Evelyn

Lääne-Virumaalt