Hommikul seadsid meistrimehed oma metsatehnika rahvale vaatamiseks välja. Üks puupäevade organisaatoreid, metsatehnika tutvustaja Rain Rifk Aiatäht OÜ-st on ise ka Metsanurme küla elanik. Tema näitaski huvilistele, kuidas ohutult sareaamil töötada, saagides suuri planke, millest valmivad külarahvale pingid.  Ühe plankudest saadavad kohalikud aga küla nimesildiks naabritele Üksnurme külla. ArborEst OÜ mehed aga tutvustasid arboristide tööd.

"Arborist on puude hooldaja sünnist surmani, me langetame ohtlikke puid, teeme ka riskianalüüsi, kas vana puud tasub koduõues säilitada või tuleb maha saagida," selgitas Arbor Est OÜ juhataja Heiki Hanso. Praegu Tallinnas elav saarlane ei välistanud, et tulevikus tuleb ta ise ka Metsanurme külla elama, sest siinkandis on väga aktiivne ja noor külarahvas. Paari aastaga on külarahva arv tõusnud ligi 500 ni, suvel paisub rahvaarv veelgi.

Siinkandis lisavad põlistalude elanikele värsket verd ka uusasukad. Need on inimesed, kes on ümberkaudsetes endistes aianduskooperatiivides suvilad ja aiamajad elamuks ehitanud ja oma kodu kauni metsa rüpes pealinna lähistel leidnud. Küllap paljud alguses ei teadnudki, et boonusena saadakse kaasa ka vilgas ja elujõuline seltsielu.

Igapäevaelu tegemisi siin külas veab MTÜ Metsanurme tegevjuht Anneli Kana, kes ise elab Kiisal. Metsanurme külavanem Enn-Toivo Annuk on aga siinkandis põliselanik.

"Mina olen pärit Kinga talust, nüüd on osa kunagisi talumaid läinud suvilakooperatiivide alla ja sealt on koos kinnisvaraarendusega tulnud meile palju külaeanikke juurde," teatas Enn-Toivo Annuk. Külavanem rõõmustas, et tänasele salvestusele tuli just Rahvusooperi Estonia bariton Jassi Zahharov.

"Metsanurme külal on Estonia teatriga ajaloolised sidemed, me paikneme ajaloolise Üksnurme mõisa maadel ja viimane balti-sakslasest mõisahärra Roman von Antropoff oli Estonia seltsi esimene president," teatas Annuk. Külavanem lisas, et ka saadeti II maailmasõja ajal estoonlased siia külla tankitõrjekraave kaevama, nii et toonased estoonlased peatusid kohalikes taludes.

Gerli Padar, Jüri Aarma ja Jassi Zahharov võeti saate "Lauluga maale" salvestusel vastu suure aplausiga. Rahvas palus kuulsustelt autogramme ja tegi ka niisama juttu.

"Mina valisin selle küla esinemiseks seetõttu, et see on pealinnale kõige lähemal," teatas Jassi Zahharov. Oma sõnul oli ta siinsel külaplatsil esimest korda ja meeldivalt üllatunud külakeskuse võlust mäekünka ja metsatukkade keskel, taamal kordatehtud arhailine rehielamu, mis praegu toimib külakeskusena.