Nagu ka eelmisel aastal, käiakse sel suvel läbi kümme kohta. “Eriti hea meel on sellest, et jõuame neisse maakondadesse, mis kahe eelmise suvega külastamata jäänud: Valga-, Rapla- ja ka minu kodumaale Hiiumaale,” rõõmustab peatoimetaja.

Nagu eelmistelgi aastatel, on kaasas Gerli Padar, Jüri Aarma, Reet Linna ja palju vahvaid külalisi. Seekord laulavad maal ka Getter Jaani, Teele Viira, Ott Lepland ja Rosanna Lints.

“Nii et nooruslikku lauluhäält on sellel suvel piisavalt,” hindab ETV produtsent Valdur Sepp, julgedes samas ka saadet üles kiita. “Kui me peame ennast laulurahvaks, siis koos- ja kaasalaulmine lemmiklauljatega on tõesti üks parimaid meeleolupalsameid suveõhtul.”

Seda, et Sepa sõnad pole vaid produtsendi jutt, kinnitab nii seniste ürituste suur külastajate hulk kui ka saate väga hea vaadatavus.

Palju toredaid suvepäevi

Põhjus, miks tänavu tavatult vara alustatakse, on seotud suurte suviste spordisündmustega, mis eetriaega nõutavad. Tulemas on nii jalgpalli EMi finaal kui ka olümpiamängud Londonis.

Juba 19. mail sõidetakse Võrumaale Sänna kevadlaadale ning 20. mail ollakse Eesti Maanteemuuseumi külaliseks Põlvamaal Varbusel.

Sänna-saade on ETV ekraanil 26. mail kell 20.10.

Sel aastal ollakse enam seotud teemapäevadega, olgu näiteks piima-, puu-, heina- ja mee-, kohvikute päevad. “Tahame Jüri Aarma veelgi rõõmsamasse võtmesse panna,” lubab saate toimetaja Piret Jürman.

“Lauluga maale” muusikatoimetaja Reet Linna on koos eeslaulja ja saatejuhi Gerli Padariga laulud kokku pannud, valmis on ka Antti Kammiste bänd.

“Ootan ilusaid ilmasid ja kindlasti seda, et kohale tuleks palju inimesi, kes oma nokad lahti teeks ning laulaks kaasa ilusaid ning tuntud laule,” lausus Gerli Padar. Padari sõnul on saade teda varasemast enam õpetanud kohanema.

“Salvestamine kestab ju terve päeva, paigad ja inimesed ning neile sobiv suhtlemisstiil on aga erinevad,” lausus ta.

Asja võetakse aasta kaupa

Teise saatejuhi Jüri Aarma sõnul on suvine “Lauluga maale” paras vastumürk sügistalvisele pidevale vingumisele teemal, et Eestis pole võimalik elada.

“Kui järjekordne õhtune laulumürgel käima on läinud, näen ainult selleks õhtuks kogunenud segakoori silmades just seda, mille nimel tasub elada. Ja laulda!” kinnitas ta.  

Saate režissöörid Jaanus Nõgisto ja Sten Lukas ning helirežissöör Priit Kuulberg ütlesid mullu viimasel salvestusel nagu ühest suust: “Selline üritus võiks veel aastaid tuuritada ja rahva rõõmuks ekraanile jõuda.”

Valdur Sepp lisas sellele tõdemuse, et niikaua, kuni jätkub häid toetajaid ja rahval laululusti ning paikkondadel huvi. “Aga teeme kõigepealt ja kõik koos selle suve “Lauluga maale” ära ning siis räägime tulevikust,” lausub ta.



EESTIMAA ÕHTUD

“Lauluga maale” salvestused

- 19. mail Rõuge vallas Sänna külas Kukerpillidega.

- 20. mail Varbusel Eesti Maanteemuuseumis Hanna-Liina Võsaga.

- 2. juunil Imaveres Eesti Piimandusmuuseumis
Karl Madisega.

- 9. juunil Häädemeestel Rosanna Lintsiga.

- 10. juunil Saku vallas Metsanurme külas Jassi Zahharoviga.

- 30. juunil Paistu vallas Holstre-Pollis Uku Suvistega.

- 1. juulil Sangaste lossi hoovil Ott Leplandiga.

- 14. juulil Kunda rannas Jaan Elgulaga.

- 3. augustil Märjamaal Anne Veskiga.

- 4. augustil Kärdla laulu-laval Teele Viiraga.

Allikas: Maaleht