Teine püsivuse märk, mis Paide kontserdil, oli see, et samal ajal toimusid linnas traditsioonilised paepäevad. Linna peal nägi paeskulptuuride valmistamist ja need skulptuurid annavad ilmet tervele Paidele, kuna pärast paepäevi (korraldatakse aastast 1996) jäävad need sinna. Eriti palju on skulptuure Vallimäel.

Paepäevad on muidugi seotud sellega, et Paide on oma nime saanud paekivi järgi – Wittenstein, Weissenstein, Paelinn, Paede, Paide.

Telesaate salvestusele kogunes palju rahvast, mis iseenesest ju uudis pole, aga Paides nägi veel seda ka, kuidas ümbruskonna majade inimesed jälgisid kontserti omast kodust ‒ see on võimalik, kuna Vallimäe asupaik seadis kontserdipaiga ümbruskonnast puht füüsiliselt kõrgemale.

Näha võis kübaraid ja pikki kleite, palju koos lastega tulnud peresid. Publikusuminas kostis juba alguses kõrvu, et teati, mida ja keda kuulama-vaatama tuldi. Küll oodati Gerlit (Gerli Padar), räägiti Reedast (Reet Linna), otsiti silmadega, kus Maarja-Liis (Maarja-Liis Ilus, kes oli Paide saate peaesineja) jne.