Sobivad rõivad on valmis ka nendel meestel-naistel, kes stardivad Eesti XVI esivõistlustele naisekandmises. Kas osaleb ka paar Aarma−Padar?

“Meelitan Gerli hoopis rappa!” lubas Jüri Aarma seepeale. Kui naine jooksval mehel seljas ripub, olevat tema meelest ka üpris paha laulda, kuid laulmine pole selle saate juures sugugi tähtsusetu.

“Gerli Padar ja Grete Paia võtavad viisi üles, aga mina vaatan samal ajal ümbruskonnas laiemalt ringi,” rääkis Aarma. “Ehk saab mõnigi pere saadet vaadates ideid, kuhu koos puhkama sõita või näeb mõnda piirkonda hoopis uue
pilguga.”

Enne “Lauluga maale” salvestust on Väike-Maarjas palju teha. Pandivere päev algab hommikul kell 10. Peetakse laata, toimuvad kontserdid ning perevõistlused. Saab kaubelda ning niisama vaadata ja ka lõpuks alanud suvest rõõmu tunda.

“Ilm on tõesti suurim mure, aga loodame, et läheb hästi,” sõnas Pandivere päeva üldkorralduse eest vastutav Aare Treial, viidates kuulsatele äikesetormidele.

Raksatavad pilved lükkab Treiali väitel Väike-Maarja kohale Ebavere mägi. Kuna aga “Lauluga maale” salvestusi on alati saatnud päikesepaiste, saab ehk selgi korral heale ilmaõnnele loota.

Päikeselist vaatemängu pakub kindlasti naisekandmine, mis algab kell 14 ning leiab aset kolmes etapis – vabastiil, sprint ja maraton. Tavadistants on 253, sprint 60 ja maraton 750 meetrit, naise pillamise eest saab trahvisekundeid.

Tugevamad tegijad on end aegsasti kirja pannud, kuid kaasa võivad lüüa ka need, kellele võistlusmõte alles platsil meeldima hakkab.

Tänavu läbis võistluste korraldus värskenduskuuri ja peaks nüüd pakkuma veelgi enam põnevust. Kuna viimastel aastatel on esikoha napsanud soomlased, loodavad eestlased näidata, et nemadki jaksavad oma naistega kiiresti auhinna suunas joosta.

Kel aga laada- ja spordihuvi väiksem, on oodatud Maalehega koos laulma.

Treiali sõnul Väike-Maarjas lauluhuvilist rahvast jagub. “Meie inimestele on see kindlasti üks päeva tõmbenumbreid, ja võib arvata, et noortele meeldib väga Grete Paia,” sõnas ta.

“Lauluga maale” salvestus algab kell 18 Väike-Maarja kultuurimaja pargis, saade jõuab eetrisse 29. juunil.