Võistlus peetakse kahes osas: laupäeval toimivad kehalised katsed, mis algavad kell 11. Muu hulgas on kavas ka nukuheide.

Pühapäeval kell 10 alustatakse samas maadlusturniiriga, finaalideni jõutakse alates kella 13-st.

„Kuigi maadlus on olnud kriitilises seisus rahvusvahelise olümpiakomitee silmis, usume meie, et maadlus ja raskejõustik laiemalt on just see kõige õigem maasport,“ ütles Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik.

„Et innustada noori füüsilisele aktiivsusele, oleme seda turniiri Maalehe poolt igati toetanud ja vedada aidanud,“ lausus Viidik.

Võistluste peakohtunikuna on ametis endine Kaitseväe juhataja Johannes Kert. Jõuproovi on lubanud külastada ka EOK president Neinar Seli.

Võistlus sai alguse Järvamaal, esimene turniir peeti 2010. aasta jaanuaris Koerus. Nüüd ollakse esimest korda väljaspool Järvamaa piire.

Vabamaadlusturniiri korraldajate hulgas on lisaks Maaspordikeskusele ja Maalehele maadlusklubi Järvamaa Matimehed.

Turniiri finaalidele ja autasustamisele on võimalik kaasa elada otseülekandena 2. veebruaril alates kella 13-st aadressil www.maaleht.ee/maadlusturniir_ylekanne. Võistluste pildigalerii ja kokkuvõtted leiab www.maaleht.ee/maadlusturniir. Protokollid pannakse üles aadressile www.maaspordikeskus.ee.