Albaanlased panevad lauale alati kõik need aed- ja köögiviljad, mida aastaaeg pakub. Ei midagi erilist, meilgi on ju olemas tomat ja kurk ja porgand ja paprika, aga neid ei sööda iga toidukorraga koos. Prae juurde pandud närtsinud kurgiviilu albaanlane aga salatiks ei nimeta, tema tahab salatitäit taldrikut süüa enne, kui muu kallale asub.

“Ja kama mulle ka ei meeldi,” lisab albaanlane ausalt.

“Aga sült?”

Brrrr! Albaanlane arvab nüüd, et eelistab üldse taimetoitu.

Kuna ta ei plaani niipea Eestist lahkuda, mõtleb ta, et ehk avab ise Tallinnas Albaania kööki tutvustava söögikoha. Saame näha!

Esialgu on eestlased Albaanias saanud süüa tublisti rohelist ning samuti ka kodust kartulit ja imehead pehmeks hautatud liha — see viimane on albaanlaste lõuna kindel osa (vaata pilte).

Suurimaks loteriiks on siiani olnud lõuna juurde veini tellimine — see on kas jahutatud ja külmades klaasides ning imemaitsev või… meenutab mõnd meiegi riigis toodetavat marjaveini.

Kuna aeg Albaanias jääb lühikeseks, et kõike proovida, sai reisigrupp ilmselt korralikuma rahvuslikus stiilis lõuna rahvusõhtult, millele lisas kaalu ka kohalike muusikute laul ja pillimäng. Laul kuulub ka UNESCO pärandisse ja kes soovib, võib seda lisatud videost ise kuulata-vaadata.

Jaga
Kommentaarid