Mind tabas tõeline üllatus, kui tutvumisõhtul Surnumere-äärses hotellis teatasid mu grupikaaslased, mitmes sõit neil see juba on – kel kaheksas, kel kümnes. Ning veelgi enam hämmastas mind, millise iseenesestmõistetavusega kanti just sel reisil Maalehe rohelise kirjaga kollast särki. See ei saa olla muu kui tõeline fänniklubi, mõtlesin ma. Ja sellise seltskonna üle võib ainult uhkust tunda!

Milles siis seisneb Maalehe reisiseltskonna erilisus?

Seltskondlikkus ja sõbralikkus. Eestlased ei ole reeglina väga suhtlemisaltid ega kipu end avama, kuid Maalehe bussis on rõõmus elevus üleval ammu enne esimese objektini jõudmist. Tore on näha vanu tuttavaid ja uuedki kaaslased võetakse võõristuseta vastu. Tuldagu üksi, kaasaga kahekesi või lausa perega, ei kipu keegi omaette jääma. Nii olen minagi veetnud meeleolukaid hetki vahvate inimestega kõikjalt üle Eestimaa, kuulnud nende lugusid ja saanud nii uusi ja häid sõpru-tuttavaid kui küllakutseid tulla vaatama talupidamist või lihtsalt läbi astuma. Luban, et jõudumööda katsun need kutsed ka teoks teha.

Huumorimeel. Mis kindel, on see, et Maalehe reisil naljast puudust ei tule. Ja kindel on ka see, et igal reisil leidub vähemalt üks tõeline seltskonnahing, kes rahva rõkkama paneb. Nii olen kuulnud kümneid anekdoote ja lugusid elust enesest, milles igaühes oma elutarkus sees.

Uudishimu. Olin siiralt üllatunud, kui väärikas vanavanaema eas prouad hommikul kell 8 bussi astusid ja kordagi kurtmata 12tunnise päevaprogrammi vapralt kaasa tegid. Põnevus korvas väsimuse ning nii oleks küsimusi jagunud veel mitmele rühmale.

Seepärast võin Maalehe reisiseltsilisi ilma suurustamiseta pidada reisigurmaanideks, kes teavad, mida nad tahavad. Ja Maaleht omalt poolt püüab ka edaspidi neile soovidele vääriliselt vastata. Nii lehe sisu, seltskonna kui sihtkohtade poolest.

Uute seikluste ja kohtumisteni!

Maalehe esimesel reisi- grupil jätkus sõbralikku meelt,  uudishimu ja naljasoont kogu nädalaks.

Esimeste reisiliste veebilugusid  lugedes Maalehe teine reisi- seltskond juba aimas,  mis neid ees ootab. Foto: Tõnu Sumre