Beebiangerjaid tuleks süüa sidruni ja oliiviõliga

 (7)
Maalehe reisi 5. päev
Beebiangerjad purgisFoto: Heli Raamets

Kohalike pintxos’te ehk suupistete puhul tunneb selle hõrgutise ära saia peale pandud massist vastu vaatavate pisikeste silmamunade järgi.

Vähemalt nii kinnitas Maalehe reisiseltskonnale giid Triinu. Baski külades ja linnades, kus viiendal reisipäeval ringi sõitsime, pakkusid kohalikud suveniiripoed nii sellele paigale iseloomulikke sardiine kui ka läbi purgi vaadates väikseid usse meenutavaid beebiangerjaid. Viimaste eest küsiti päris soolast hinda, kuid neid on kohalike soovituste kohaselt kõige kohasem manustada sidruni ja oliiviõliga.

Üks eriti kalamaias reisil olnud paar ei hoidnud ennast tagasi ja soetas lausa 15 purki beebiangerjaid. Nüüd on küsimus vaid selles, kas nii suur kogus klaaspurki pakendatud kala ei aja lubatud pagasikaalu lõhki.