Maalehe seltskonna hotell oli aga peaaegu linnamüüri kõrval ja sinna liinibussid ei läinud. Hotellil polnud aga eestlastele transporti pakkuda. Germalo giid Triinu Borga asus hotellipersonaliga läbirääkimistesse, kuid need soovitasid eht-prantslaslikult helistada paari tunni pärast ja siis vaadata, mis saab.

Giid ja bussijuht võtsid siiski riski parklast salaja ära sõita ja läheneda linnale teisest küljest. Risk õigustas ennast ning reisisellid jõudsid õnnelikult hotelli.

Pärast asjade lahti pakkimist mindi uudistama Carcassonne vana kindluslinna, mis on Prantsusmaal üks paremini säilinuid. Selle ehitamisega alustasid roomlased 40 aastat enne Kristust ja nende poolt on paika pandud ka põhiplaan nelja värava ja 30 torniga. Aastasadade jooksul on kindlust järjest suuremaks ja võimsamaks ehitatud, nii et see kujunes kindluseks kindluse sees, mida ümbritses võimas müür. Carcassonne oli ka üks katarite elupaik, mis nende vastu suunatud ristisõjas kõvasti kannatada sai. Praegu on kindluslinn muutunud suureks turismilõksuks, kus on palju poekesi ja restorane.