Toas on palju Pompei väljakaevamistelt leitud esemeid, näiteks hoitakse seal Pompei lõbumaja Lupanare originaaljoonistusi, mis olid klientidele piltkirjas pakkumisteleheks, kust sai valida, millist asendit eelistatakse.

Paljud kujud on ilmselt kunagi varem kaunistanud aedu, samuti olnud talismanideks. Pompeis oli laialt levinud peenise kujutise kasutamine, kui märk viljakusest ja jõukusest.

Salajasse kambrisse koguti Bourbonite valitsusajal peamiselt Pompeist ja Herculaneumist kogutud erootilised pildid ja kujud ning neid hoiti moraalsetel kaalutlustel luku taga.

Kunglik Bourbonite muuseum omas sinna küll ligipääsu, kuid kogu oli kaitstud mitmete erinevate lukkudega. Tõeline kõrghetk saabus aastal 1851, mis isegi Veenuse kuju paigutati suletud ruumi, sest tal polnud ju riideid seljas.

Avalikkus nägi ekspositsiooni aastal 1860, mil Garibaldi väed vallutasid Napoli. Siiski jäid püsima piirangud, mis lõplikult kadusid alles aastal 2000. Siiski on alla 14 aastastele külastajatele lubatud salajase ruumi külastus ainult koos täiskasvanuga.

Miks see nii on, seda näeb juba piltidelt.