Arancini sisu võib olla väga mitmekesine ning tema koostisosade hulgast võib leida näiteks liha, juustu, herneid, tomatit, sibulat või sinki.

Aga üks toiduaine ei tohi puududa ühestki arancini’st – see on keedetud riis. Kõik osised mätsitakse palliks, veeretatakse jahus, lahtiklopitud munades ja riivsaias ning keedetakse õlis kuldseks.

Tulemus on vähemalt niisama hea nagu moosipall.

Teine Sitsiilia rahvusroog on cannoli, mis näeb välja nagu väike magus saiake. Tegelikult on cannoli aga lausa üliväga magus saiake ehk täpsemalt – õlis kõvaks keedetud tainatoruke. Jahtunult pannakse torukese sisse täidis, mis koosneb tavaliselt ricotta’st, šokolaadist ja vanillsuhkrust.

Ning otse loomulikult võib kõikjal Sitsiilias süüa kümneid sorte pitsasid ja pastatoite. Viimaste hulgas on kõige levinumad baklažaanidega Pasta alla Norma ja sardiinide ning küüslauguga Pasta con Sarde.

Pastasorte on kasutusel kümneid ning neist valmistatud roogadesse segatakse kõikvõimalikke lisandeid, alates oliividest, kapparitest ja lillkapsast ning lõpetades mõõkkala, kartulite ja rosinatega.

Meie mõistes tavalist kohvi saarel juua ei saa. Selle asemel on valida imepisike tassike kanget espressot, mille kõrvale juuakse tingimata plasttopsi täis külma vett, või kolm korda suurema kogusena serveeritav caffe latte, mis on müügikohast olenemata alati vaimustavalt hea ja rammus.

Sitsiilia söögikohtades tasuks proovida kindlasti ka kohalikku jäätist, martsipanist puuvilju ja veini.

Liharooga tellides tuleb aga arvestada, et kõik lisandid, nagu näiteks friikartulid ja värske salat, tuleb sellele eraldi tasu eest juurde tellida. Maksta tuleb ka kohustuslikku jootraha ehk lauakatmistasu, mis on sõltuvalt kohast kuni 25 krooni.