REISI PROGRAMM

Kõrghetked: Ponta Delgada, saare subtroopiline loodus võrreldav kauneimate botaanikaaedadega, Euroopa parim vaalavaatluse piirkond, Furnase termaalveeallikad ja kraatrijärved.

Transport: lennuk, buss, lennuk

Üldinfo

Assoori saared on eesti rännumeestele seni küllaltki avastamata sihtkoht. Meil on hea meel pakkuda Teile reisi keset Atlandi ookeani asuvale arhipelaagile, mis kokku koosneb üheksast vulkaanilisest saarest. Portugali maismaast eraldab Assoori saari ligikaudu 1500 km, Põhja-Ameerikast ligi 3500 km. Saared avastasid eurooplaste jaoks kuulsad Portugali meresõitjad-maadeavastajad alles 15. sajandil. Aga ka tänapäeval on saared suurest turismist puutumata ning pakuvad suurepärase võimaluse veeta rahulik nädal kaunis, eksootilises looduses. Olgu siinkohal üles loetletud kõik üheksa saart: São Miguel, Terceira, Pico, Faial, Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores ja Corvo. Meie peatuspaigaks on arhipelaagi suurim saar São Miguel.

1. päev LEND TALLINN-PONTA DELGADA

Koguneme Tallinna lennujaamas kell 4:30. Lend Tallinn-Ponta Delgada (vahemaandumisega Faros). Palume kontrollida kogunemise ja väljalennu aega vahetult enne reisi!

Bemvindo ehk tere tulemast! Oleme saabunud São Migueli saare pealinna. São Migueli peetakse saarestiku ilusaimaks saareks ning seda iseloomustavad sügavrohelise või sinise värvusega maalilised järved kustunud või magavate vulkaanide kraatrites, terapeutilised kuumaveeallikad, looduspargid ja kaunid aiad, väikesed mägikülad ja rohelised mäetipud, eksootilised taimed ja äärmiselt lopsakas looduspilt ning Ponta Delgada rikkalikult dekoreeritud baroksed fassaadid ja interjöörid. Majutume Ponte Delgada piirkonnas 7 ööl hotellis***.

2. päev PONTA DELGADA - SOOVIJATELE DELFIINIVAATLUS

Hommikusöök.
Tutvume saarestiku poliitilise, kultuurilise ja religioosse keskusega, milleks on pealinn Ponta Delgada. Merele avatud linnaga tutvume jalgsiekskursiooni käigus. Rikkaliku ornamendiga São Sebastião peakirik, munakividega kaetud rahulikud tänavad ja valged majad. Külastame värvikirevat Graça lille-, toidu- ja käsitööturgu. Pärast ekskursiooni soovijatel võimalus külastada ka Carlos Machado etnograafiamuuseumi endises Santo Andrè kloostris. Soovijatega sõidame delfiinivaatlusele. Delfiinid tunnevad end siinsetes vetes koduselt ning haruldased ei ole isegi kuni sajast isendist koosnevad parved. Õhtul soovijatel on võimalik ühineda mõnusale õhtusöögile rahvuslikus stiilis restoranis koos elava muusikaga.

3. päev EEDENI AED - NORDESTE JA POVOAÇÃO

Hommikusöök. Teeme ringsõidu tutvumaks saare idaosaga, mida oma eristatuse pärast aeg-ajalt ka Assooride „kümnendaks saareks" nimetatakse. Peatume justkui poolikusse kraatrisse ehitatud Povoação külakeses, see on ühtlasi ka paik, kuhu saabusid 15. sajandil saare esimesed maadeavastajad. Ponta do Sossego ja Madrugada vaateplatvormidelt avaneb kaunis vaade järskudele kraatrinõlvadele, mis otse merre laskuvad. Peatume võluvas Nordeste külas. Meie teekond jätkub Ribeira dos Caldeirõesesse, näeme vesiveskeid ja sooja veega koske.

4. päev LAGOA DO FOGO - SETE CIDADES

Hommikusöök. Sõidame tutvuma saare ühe kauneima järve Lagoa do Fogoga ja läänerannikuga. Fogo on saare noorim ja kõrgeimal asuv kraatrijärv. Fogo tipust avaneb vaade kraatrisse ja Atlandi ookeanile. Siinne floora on justkui džunglis, teeme kerge matka.

Ribeira Grande piirkonnas degusteerime kuulsaid Assooride likööre, mida valmistatakse näiteks granadillist (Passion Fruit) ja ananassist. Tutvume saarele tüüpilise keraamika valmistamisega. Kohalikud käsitöölised on osavad keraamika valmistajad, samuti meisterdatakse laavakivimist ja basaldist skulptuurikesi ja ehteid, heegeldatakse delikaatset pitsi ning kuulsad on assoori tikandid ja viigipuust korvpunutised. Saare lääneosas uudistame looduslikult omapärast nähtust ehk kahte kraatrijärve.

Peatume vaateplatvormil Vista do Rei, mis tõlkes tähendab kuninga vaadet. Laskume kraatrisse, et külastada Sete Cidadesi küla.

Kraatrijärved on omavahel ühendatud, ometi on päikeselise ilmaga ühe järve vesi roheline (Lagoa Verde) ja teise järve vesi sinine (Lagoa Azul). São Migueli saarel kasvatatakse ka ananasse, vulkaaniline pinnas on selleks väga sobilik. Külastame üht istandust Fajã de Baixo külas.

5. päev VABA PÄEV, SOOVIJATELE JEEP SAFARI

Hommikusöök hotellis. Vaba päev. Võimalus veeta päev rannas või Ponta Delgada linnas.

Assooridel on erinevate saarte vahel üsnagi tihe siselennuliiklus. Lennugraafiku sobivuse korral võimalik iseseisvalt külastada mõnda teist arhipelaagi üheksast saarest (lisatasu eest). Eriti populaarsed on väljasõidud Terceira või Faiali saarele.

Soovijatel on võimalik minna ka džiibisafarile (lisatasu eest), mis pakub võimaluse tutvumaks saare väiksemate, rohkem eraldatud mägiste piirkondadega, kuhu bussiga ja suuremate seltskondadega ei pääse.

6. päev FURNASE ORG

Hommikusöök. Furnase oru piirkonnas on 22 termaalveeallikat. Külastame Terra Nostra botaanikaparki, kus kasvad eksootilised taimed kogu maailmast ning mis võlub oma rohkete toonidega rohelisest värvist.

Vulkaanilisest pinnasest annab märku jällegi kergelt mulksuva veega tiik. Terve Furnase oru maapinna omapära on hästi osanud ära kasutada kohalikud perenaised, küpsetades maasoojuse abil tüüpilisi potiroogasid ehk Cozido das Furnas. Võimalus kümmelda 40 kraadises suure rauasisaldusega kuumaveeallikas, mida kohalikud nimetavad ka terviseallikaks või igavese nooruse allikaks. Külastame Plantações de Chá Gorreana teeistandust ja tehast, mis siin toimib juba 1883 aastast.
 

7. päev SOOVIJATELE VAALAVAATLUS

Hommikusöök.

Soovijatega Veedame esimese poole päevast ookeanivetel (lisatasu eest). Siinsetes vetes elutseb koguni 25 erinevat liiki vaalasid ning piirkonda peetakse vaalavaatluse seisukohalt suisa Euroopa parimaks.
 

8. päev LEND PONTE DELGADA-TALLINN

Hommikusöök hotellis. Lend Ponta Delgada-Tallinn (vahemaandumisega Faros).

Reisi hind ja majutus

Majutusega Ponta Delgadas hotellis 3*

Hotell asub linna keskuses, moderne ning mugav hotell. Hotellis on sisebassein, piljardiruum, baar.

Tubades rõdu, konditsioneer, kaabel TV, telefon. Hea asukohaga hotell.
15 990 EEK* / 16 840 EEK
1021,95 EUR* / 1076,27 EUR

Lisatasu eest võimalik õhtusöök seitsmel õhtul 1800 EEK / 115,04 EUR
* Soodushinnad kehtivad korduvreisijatele ja kiiretele broneerijatele kuni 15.02.11.

Hind sisaldab

* Lennupilet Tallinn-Ponta Delgada-Tallinn,
* Majutus seitsmel ööl valitud hotellis (2-in. toad), 7 hommikusööki
* Eestikeelne reisiteenindus kogu reisi vältel, giidi/grupijuhi teenused
* Käibemaks

Lennuinfo

Bulgarian Airi lend FB4975 Tallinn-Ponta Delgada-Tallinn (lennuaeg ca 6 tundi), vahemaandumine Faros,
Bulgarian Airi lend FB4976 Ponta Delgada -Tallinn (lennuaeg ca 6 tundi), vahemaandumine Faros.

Reisipaketi hind ei sisalda toitlustamist lennuki pardal. Sööke ja jooke saab osta lennukis pardamenüü alusel. Tasuda saab vaid sularahas EUR-ides, kaardiga maksta ei ole võimalik.


Lisakulud

Lisatasu eest võimalik:
* Tervisekindlustus al. 126 EEK, maksumus sõltuvalt vanusest (kuni 65a, vanematele kõrgem tariif lisainfo reisikindlustuse kohta). Soovitame vormistada ka reisitõrkekindlustus!
* Lisatasu eest võimalik õhtusöök hotellis 3* seitsmel õhtul 1800 EEK
* Ühese majutuse lisamaks hotellis Camoes 4* 2750 EEK

Lisaekskursioonid:
* Vaalavaatlus kestvusega u 3 tundi 48 EUR
* Džiibisafari kestvusega u 3 tundi 58 EUR
* Delfiinidega suplemine 57 EUR
* Rahvuslik õhtu koos õhtusöögi ja veiniga (tellitakse ja tasutakse kohapeal) 30 EUR
* Ponta Delgada muuseum 2 EUR
* Ujumine termaalveeallikates  5 EUR
* Buffee lõunasöök 3. päeval 20 EUR (sisaldab jooke)
* Buffee lõunasöök 4. päeval 15 EUR (sisaldab jooke)
* Buffee lõunasöök 6. päeval al. 14 EUR (sisaldab jooke)
Lisaekskursioonide hinnad ei sisalda võimalikke tasulisi sissepääse!

Lisainfo

Lennul liinil Tallinn-Ronta Delgada-Tallinn on lubatud pagasi piirmäär 15kg äraantav pagas + 5kg käsipagas. Ühe üksiku äraantava pagasiühiku kaal võib olla max 32kg (kui arvestate äraantavat pagasit mitme reisija peale kokku).

Kui soovite käia mõnel päeval ka iseseisvalt matkamas, siis soovitame kaasa võtta mugavad kinnised jalanõud ja tuulejaki! Kliima on Assooridel aastaringselt mõõdukalt soe, kuid september on kõige soojem kuu keskmise päevase temperatuuriga 23-24C ja seega populaarseim külastusaeg. Külalised peavad siiski arvestame sellega, et saartel on pea aastaringselt üsna tuuline ning ilm on vahelduv. Merevesi on u 23C. Soovitame kaasa pakkida ja kilejaki juhuks kui võib hooti hoovihmasid esineda.

Saartevaheliste siselendude hindade ja lennugraafikute kohta saab lisainformatsiooni Assoori saarte lennukompanii kodulehel www.sata.pt. Lisainfo meie reisikonsultantidelt!

São Migueli saare lõunarannikul on mitmeid kauni vulkaanilise liivaga randasid. Pealinnale lähim liivarand asub 4 km kaugusel.

Saarel pakutakse palju erinevaid aktiivse puhkuse veetmise võimalusi, nende hulgas populaarsemad on kalastamine (sh süvaveekalastus), sõit kanuudega kraatrijärvedel, surfamine ja golf.

Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.

PALUME TUTVUDA GERMALO REISIDE REISITINGIMUSTEGA!

MEELDEJÄÄVAT REISI!