Ahvenamaa tõmbas just kauni loodusega, mille ülistamist nad olid seal käinud tuttavate käest kuulnud. Kaks päeva enne reisi vaadati veel ühe sõbraga koos fotosid.

Hele-Mall Teras Jõgevamaalt Vaimastverest on olnud aastaid Maalehe lugeja ja võitis nüüd auhinnareisi Maalehe tellimusega. Abikaasa Jaan tuli oma tasu eest kaasa. "Me oleme ikka igal pool kahekesi käinud," säras Hele-Mall oma mehe poole vaadates. Minia oli koos tütrega mõni aasta tagasi Ahvenamaal käinud ja sellest väga vaimustuses, nii et nad ootavad ka kena reisielamust.

Ainuke mure, et öö jäi lühikeseks, varakult Tallinnasse sadamasse jõudmiseks tuli poole öö ajal üles tõusta ja sõitma hakata. Seetõttu tuli Helsingist Turu poole sõites bussis vägisi tukk peale, nagu ka teistele Lõuna-Eestist tulijatele.

Selle reisi noorim reisisell on viiendas klassis käiv Henri Einard. Koolis häid hindeid saava poisi lubas klassijuhataja mõneks päevaks ära. Reisile võttis ta aga kaasa vanaema Ellen Einard, kes võitis Ahvenamaa reisi Maalehe tellimusega. See on tema jaoks tegelikult juba teine Maalehe auhinnareis, eelmine viis ta 2002. aastal Hispaaniasse.

"Ei saa öelda, et mul oleks õnnelik käsi," arvab naine, kes on paar korda võitnud Bingo lotoga väiksemaid summasid ja lisab naerdes: "Miljonit ei ole võitnud."

Ta tunnistab, et Maalehest oma nime reisi võitjate nimekirjast lugedes oli see tohutu üllatus. Kolm viimast aastat on ta teise pojapojaga reisimas käinud, nüüd aga otsustas Henri kaasa võtta.

Henri ise ütleb, et on varem Soomes ja Rootsis käinud ning kui on valida, kas minna kooli või reisile, siis valib ta kindlasti viimase võimaluse.

Maalehe reisiseltskond, kuhu kuulub 20 eelmisel aastal Maalehe tellimusega auhinnareisi võitnut, astus neljapäeva hommikul Soome suunduvale laevale. Reisipilte näeb jooksvalt Maalehe veebilehelt.

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik kinnitas reisilistele, et tänavu 1. oktoobril algava tellimiskampaania käigus lähevad jälle loosi reisid, aga juba kaugemale. Sihtkoha jättis ta enne tellimiskampaania algust saladuseks aga lisas vihjena, et tegu on sooja maa ja väga ahvatleva kohaga.