Ka kaasaegsed arengud pole paraku soodustanud Valgevene esilekerkimist eestlaste turismisihtkohana, kuid täiesti ilmaasjata. Nimelt on Valgevene säilitanud kõige kiuste rikkaliku, euroopaliku ja samas omapärase arhitektuuripärandi ning maalilise loodusmaastiku, rääkimata põnevast ajaloost, selle õpetlikest ühistest õppetundidest ning kirevast etnograafilisest ja kultuuriloolisest mosaiigist.

Pakutavat Valgevene-reisi soovitaks iseäranis kõigile Leedu-sõpradele ja Poola-huvilistele, nende kolme rahva saatus, ajalugu ja kultuur on sajandite jooksul kõige tihedamalt omavahel põimunud. Ei saa neist ühestki täit pilti ilma ülejäänud kaheta.

Leedu tähistas tänavu oma tuhandet aastat esmamainimisest, Leedu suurvürstiriik oma hiilgeaegadel oli aga ju sama hästi (ausam oleks isegi öelda – pigem) Valgevene riik seda nii pindalade, rahvaarvude, riiklike ja kiriklike traditsioonide kui koguni riigikeele poolest. Seda merest mereni ulatunud Euroopa suurimat riiki valitsetigi põhiliselt Valgevene pinnalt ning mis Vilniusesse puutub, siis valgevenelase jaoks on see tänini tema ajalooline pealinn Vilna. Tulles aga ajaloos lähemale: kes meist ikka mäletab, et Valgevene oma vabariik kuulatati välja täpselt 1 kuu ja 1 päev pärast Eesti Vabariigi väljakuulutamist. Niisiis – on saabunud aeg täiendada oma teadmisi ja avardada silmaringi: Valgevene ei tohi jääda valgeks laiguks Sinu reisikaardil!

Teisipäev 11.mai
Tallinnast sõit läbi Eesti ja Läti. Vahepeatused Kokneses ja Kraslavas. Latgales ületame Läti-Valgevene piiri. Õhtuks Polotskisse –Valgevene vanimasse linna.

Kolmapäev 12.mai
Polotski vanalinn. Sõit Minskisse. Teel Postavõ, Komai, Smorgon, Krevo jt.ajaloolised väikelinnad ning kaunis järvemaastik. Õhtuks pealinn Minsk.

Neljapäev 13.mai
Tutvumine Minskiga -vanalinn ja kesklinn. Strotšitsa- Valgevene vabaõhumuuseum. Nesviži linnake -Radziwillide residents jm.(UNESCO).

Reede 14.mai
Miri loss (UNESCO) ja linnake. Iškoldi kirik. Novogrudok -Leedu vana pealinn. Slonimi vanalinn.
Sõnkovitsi kindluskirik. Õhtuks jõuame Grodnosse.

Laupäev 15.mai
Tutvumine Grodnoga - Valgevene suurim ja kauneim vanalinn. Murovanka kindluskirik.Lida linnus.
Ületame Leedu piiri. Õhtuks jõuame Vilniusesse.

Pühapäev 16.mai
Valgevene vana pealinn Vilna (UNESCO).Tagasiteel suurvürstide residentsid Trakai ja Kernave (UNESCO). Läbi Läti hilisöhtuks Tallinna.

Reisipaketi hind 6950 krooni.

Hind sisaldab:
• 5 ööd majutust ***hotellis kahestes tubades koos hommikusöökidega,
• 6 päeva mugavustega bussi,
• giiditeenuse,
• tervisekindlustuse ja viisa.

Hind ei sisalda sissepääse.

Viisa vormistamiseks vajame 5.aprilliks 2010.a. passi ja ühte pilti (heledal taustal värvifoto 3,5x4,5), ankeedi täidame reisibüroos.

Korraldaja jätab endale õiguse teha programmis asendusi jt. muudatusi sõltuvalt ilmast ja muust meist mitteolenevatest põhjustest ning samuti muuta hinda seoses kütuse hinna tõusuga.


Registreerimine kirjalikult e-posti teel comtour@comtour.ee ning telefonidel 645 5925 ja 522 0009.
(Registreerimisel palume teatada: reisija perekonna- ja eesnimi, kontakttelefon, kodune aadress ja kellele esitada arve).

Tellimus muutub Reisibüroole Comtour siduvaks peale ettemaksu 1500 EEK tasumist kahe nädala jooksul peale reisi broneerimist ja ülejäänud reisimaksumus palume tasuda hiljemalt 05.aprilliks 2010.a.

Meie a/a 10052027836004 AS SEB Pank, OÜ COMTOUR. Ülekandel palume märkida reisija ees- ja perekonnanimi ja reis. Soovi korral esitame arve (palume firma nimi, aadress, postiindeks).
Tasuda saab ka sularahas meie kontoris Tallinn, Lauteri 7c (hotell Olümpia kõrval).

Kohustuslik on võtta kaasa PASS (peab kehtima 6 kuud peale reisi lõppu).