Vahemere südames asuv Albaania on kiirelt muutumas maailma huvitavaimaks sihtpunktiks. Globaliseerumisest siiani suhteliselt puutumata maal näeme huvitavat segu tsivilisatsioonidest ja kultuuridest, mis teevad selle maa Euroopas tõeliselt ainulaadseks. Albaania linnu ei täida automüra ning rannad on massiturismi poolt puutumatud.

Jaanuaris 2012 läheb kõigi, vähemalt 6 kuuks või otsekorraldusega Maalehe tellinute vahel loosi 6 kohta sellele imelisele Korfu-Albaania reisile.

Reis toimub 14.–21.09.2012 koostöös Germalo Reisidega ning selle hinnaks on 799 eurot. Reisipakett sisaldab reisigrupi tutvumisõhtut ja Maalehe piknikku, kus maitseme kohalikke spetsialiteete ja veini, ning huvitavaid väljasõite, mille käigus tutvume kohaliku maaeluga nii Korful kui Albaanias. Peatume ka tuntud kirjaniku ja loodusuurija Gerald Durrelli perekonna maja juures. Reisil on kaasas Maalehe ajakirjanikud.

Reisile sõidab kolm gruppi. Esimene ja teine grupp on hetkeseisuga täis ning broneerida saab nüüd kolmandasse gruppi.

REISIPROGRAMM GRUPP 1

1. PÄEV: LEND TALLINN–KORFU

Koguneme Tallinna lennujaamas, õhtune lend. Palume kontrollida reisi väljumise kellaaega vahetult enne reisi! Majutus hotellis***.

2. PÄEV: KORFU LINN–ACHILLION

Hommikusöök hotellis. Ennelõunal tutvume Korfu saare samanimelise pealinnaga, jalutame kitsastel vanalinnatänavatel, mille välist ilmet on mõjutanud nii Veneetsia kui Suurbritannia võim. Näiteks asub Kreeka ainukene kriketiväljak Korful, mis ilmselgelt annab tunnistust brittide mõjuvõimust saarel. Fortetsa kindlust tunneb maailma James Bondi filmidest „For Your Eyes Only“. Jalutame kohvikutega ääristatud 18. sajandil rajatud Listoni nimelisel bulvaril, mis meenutab Pariisi. Listoni lähedal asub Püha Spiridoni kirik, kus asuvad linna pühaku säilmed. Kirik on muljetavaldav ning väärib kindlasti külastamist. Pärastlõunal imetleme Korfu kuulsamaid vaateid Vlacherna kloostrile ja külastame saare suurimate vaatamisväärsuste hulka kuuluvat kaunist Achillioni paleed, mille lasi ehitada Austria keisrinna Elisabeth ehk Sissi. Sissi põgenes Korfu saarele paleesse Viini õukonna intriigide eest. Hiljem kuulus palee Saksa keiser Wilhelm II-le, kes oli saarel sage külaline kuni Esimese maailmasõjani. Jalutame palee aias. Võimalus degusteerida apelsini likööri. Õhtul tutvumisõhtu Maalehe reisijatele. Majutus samas hotellis.

3. PÄEV: KORFU SAAR: PALEOKASTRITSA–LAKONES

Hommikusöök. Sõidame saare läänekaldale Paleokastritsasse. Teel sinna külastame Sinaradese külas asetsevat väikest folkloorimuuseumi, mille eksponaatide hulka kuuluvad näiteks rahvariided, põllutööriistad ja keraamika. Paleokastritsa on tuntud oma 13. sajandist pärit kloostri poolest. Mungaklooster, mis on uppunud lilledesse, toimib tänase päevani. Meile avanevad võrratud vaated türkiissinisele lahesopile. Ujumispeatus. Paleokastritsa lähistel kõrgub üks saare kuulsamaid bütsantsiaegseid kindlusi Angelokastro. Teeme lõunapausi kaunite vaadetega restoranis (lisatasu eest). Seejärel sõidame Lakonese külla, kust avanevad ilusad vaated lahesoppidele. Põllumajandus on ikka olnud Korfu traditsiooniliseks tegevusalaks – kasvatatakse eelkõige oliive ja viinamarju, kuid ka maisi. Täna teeme tutvust ka kohaliku maaeluga. Päeva lõpetuseks peame mõnusa Maalehe pikniku, kus maitseme kohalikke spetsialiteete ja veini. Majutus samas hotellis.

4. PÄEV: KORFU–SARANDA–BUTRINT–SARANDA

Hommikusöök. Sõidame sadamasse, et lahkuda saarelt ja võtta ette lühike laevasõit Sarandasse, Albaaniasse. Saranda on värav Lõuna-Albaaniasse. See pisike 30 000 elanikuga linnake asub kaunis hobuserauakujulises lahes mägede ja Joonia mere vahel. Saranda on oma nime saanud varakristlikult kloostrilt, mis on pühendatud Agioi Sarantale (ehk neljakümnele pühakule). Saranda on üks Albaania Riviera kõige populaarsemaid turismikohti, siia tulevad veetma oma puhkust ja just pulmareisile paljud kohalikud ja välismaalased. Mereäärset promenaadi ääristavad hotellid ja restoranid. Meie sõidame aga kõigepealt UNESCO kaitse all olevasse Butrinti. See iidne linn on üle elanud kreeka, rooma ja bütsantsi võimuperioodid. Butrint on kahetsusväärselt vähe tuntud. Praegune arheoloogia-ala hõlmab endas muljetavaldavat rooma amfiteatrit, bütsantsi basiilikat (mis on Hagia Sophia järel maailmas suuruselt teine), kaunite mosaiikidega rooma templit, lõviväravat jpm. Sõidame tagasi Sarandasse, teel näeme tüüpilist maaelu Albaanias. Jalutuskäik kaldapealsel Sarandas, vabal ajal lõunastame ühiselt kaldapealsel restoranis (lisatasu eest). Seejärel külastame ka Saranda vana kindlust Lekures Qata ehk Gjasthes’es (Kuue Läbipääsus). Siit näeb ka suurepärast vaadet allasuvale lahele, mägedele sisemaal, Butrinti laguunile ning ka Korfu saarele. Majutus kahel järgneval ööl Sarandas hotellis***.

5. PÄEV: SARANDA–GJIROKASTRA–SARANDA

Hommikusöök. Sõidame Gjirokastrasse. Gjirokastra majad on ainulaadses albaania stiilis. Gjirokastrra linna keskuseks on aga endiselt vana bazaar ja vanad ottomanide aegsed majad, millest kõige tuntum on Zekate maja, olles omataolistest suurim, alles hiljaaegu taastatud ja ka külalistele avatud. Linn on tuntud ka „kivide linna“ nime all, sest enamik katuseid on kaetud kividega. Vaatame mäe otsas asuvat Gjirokastra kindlust, mis on linna ajalooline ja geograafiline keskpunkt ning mida peetakse Balkanimaadel suuruselt teiseks. Kindluses külastame relvamuuseumi, kuhu on kogutud sõjajärgse aja relvi, fotosid ja kunstitöid. Ühes hästi taastatud ottomaniaegses majas asub ka siinne etnograafia muuseum, kus on välja pandud riided, köögitarbed jm majapidamistarbed. Soovijatel võimalus selle külastamiseks. Soovijatega lõunastame tüüpilises katuserestoranis (lisatasu eest). Sõidame tagasi Sarandasse. Teel tagasi tutvume kohaliku viinamarjakasvandusega ning Albaania veinivalmistamise traditsioonidega. Samuti näeme Albaania omapäraseid kommunismi ajastust pärinevaid punkreid. Õhtul soovijatele ühine õhtusöök Saranda lähedal asuvas mägikülas, kus pakutakse kohalikke roogasid (lisatasu eest).

6. PÄEV: SARANDA–KASSIOPI–ACHARAVI–SIDARI

Hommikusöök. Vaba hommikupoolik Sarandas. Laev Sarandalt Korfule. Tänase ekskursiooni jooksul avaneb teile võimalus näha Põhja-Korfut ja külastada kõige kuulsamaid külasid ning tutvuda sealjuures ka kohaliku põllumehe eluga. Esimene peatus kirjanik ja loodusuurija Gerald Durrelli perekonna maja juures, kus täna on hotell ja restoran. Ühine lõunasöök (lisatasu eest). Gerald Durrell on kirjutanud Korfu loodusest, kohalikest elanikest ja oma elust raamatus „Minu pere ja muud loomad“. Järgmine peatus Kassiopi külas, mis on viimastel aastatel muutunud itaallaste seas populaarseks puhkusepaigaks. Taamalt näeme bütsantsi keisrilossi ja Zeusi templi varemeid. Järgmine peatus Acharavi külas. Rhoda külas asub üks kahest džokiklubist saarel. Viimasena sõidame Sidari külla, kus asub üks suurematest kohalikest vaatamisväärsustest – Armastuse kanal. Räägitakse, et kui siin ujuda, siis leiate oma armastuse, või kui olete oma armastatuga tülis, siis lepite ära. Soovitame õhtu veeta mõnusas sadamaäärses tavernas, kuulates traditsioonilist rembetika muusikat. Majutus hotellis***.

7. PÄEV: VÄLJASÕIT PARGASSE JA PAXOSE SAARELE (lisatasu eest)

Hommikusöök. Teeme päevase väljasõidu Paxose saarele ning oma laevasõidul peatume ka Mandri-Kreeka ühes kaunis rannikulinnas Pargas. Lahkudes Korfult, naudime vaateid vanalinnale kahe Veneetsia kindluse vahel. Sõites edasi lõuna suunas, möödume Kanoni poolsaarest, millel asub Mon Repos palee, kus on sündinud Edinburghi hertsog, Prints Phillip. Möödudes Korfu lõunapoolseimast Asprokavose neemest, ongi meie ees Paxose saar. Paxos on umbes 8 km pikk ja vaid 3 km lai ning justkui vaipkattena katavad Paxose saart tihedad oliivipuude ja küpresside salud. Siinne oliivõli on oma kvaliteedi poolest kõrgelt hinnatud kogu Kreekas. Möödudes Panagia ja Agios Nikolaose saartest kitsa lahesopi kaudu, jõuame saare suurima asula – Gaiose – sadamasse. Jalutame Paxose pealinnas Gaioses, kus soovijad saavad lõunatada mõnes vahvas kreeka tavernas. Paari kilomeetri kaugusel Paxosest asub praktiliselt ilma püsielaniketa Antipaxose väikesaar, mille rannikul türkiissinistes vetes on mõnusaks supluseks ideaalne paik. Majutus samas hotellis.

8. PÄEV: LEND KORFU–TALLINN

Hommikusöök. Vaba hommikupoolik Korful. Võimalus külastada erinevaid muuseume, näiteks arheoloogia- või Aasia kunsti muuseumi. Pärastlõunal jalutame Mon Repos villa pargis. Transfeer lennujaama. Õhtune lend Korfu–Tallinn (kohalikud kellaajad).

REISIPROGRAMM GRUPP 2

1. PÄEV: LEND TALLINN–KORFU
Koguneme Tallinna lennujaamas, õhtune lend. Palume kontrollida reisi väljumise kellaaega vahetult enne reisi! Majutus hotellis***

2. PÄEV: KORFU–SARANDA–BUTRINT–SARANDA
Hommikusöök. Sõidame sadamasse, et lahkuda saarelt ja võtta ette lühike laevasõit Sarandasse, Albaaniasse. Saranda on värav Lõuna-Albaaniasse. See pisike 30 000 elanikuga linnake asub kaunis hobuserauakujulises lahes mägede ja Joonia mere vahel. Saranda on oma nimesaanud varakristlikult kloostrilt, mis on pühendatud Agioi Sarantale (ehk neljakümnele pühakule). Saranda on üks Albaania Riviera kõige populaarsemaid turismikohti, siia tulevad veetma oma puhkust ja just pulmareisile paljud kohalikud ja välismaalased. Mereäärset promenaadi ääristavad hotellid ja restoranid. Meie sõidame aga kõigepealt UNESCO kaitse all olevasse Butrinti. See iidne linn on üle elanud kreeka, rooma ja bütsantsi võimuperioodid. Butrint on kahetsusväärselt vähe tuntud. Praegune arheoloogia-ala hõlmab endas muljetavaldavat rooma amfiteatrit, bütsantsi basiilikat (mis on Hagia Sophia järel maailmas suuruselt teine), kaunite mosaiikidega rooma templit, lõviväravat jpm. Sõidame tagasi Sarandasse, teel näeme tüüpilist maaelu Albaanias. Jalutuskäik kaldapealsel Sarandas, vabal ajal lõunastame ühiselt kaldapealsel restoranis (lisatasu eest). Seejärel külastame ka Saranda vana kindlust Lekures Qata ehk Gjasthes’es (Kuue Läbipääsus). Siit näeb ka suurepärast vaadet allasuvale lahele, mägedele sisemaal, Butrinti laguunile ning ka Korfu saarele. Õhtul tutvumisõhtu Maalehe reisijatele. Majutus kahel järgneval ööl Sarandas hotellis***.

3. PÄEV: SARANDA–GJIROKASTRA–SARANDA
Hommikusöök. Sõidame Gjirokastrasse. Gjirokastra majad on ainulaadses albaania stiilis. Gjirokastrra linna keskuseks on aga endiselt vana bazaar ja vanad ottomanide aegsed majad, millest kõige tuntum on Zekate maja, olles omataolistest suurim, alles hiljaaegu taastatud ja ka külalistele avatud. Linn on tuntud ka „kivide linna“ nime all, sest enamik katuseid on kaetud kividega. Vaatame mäe otsas asuvat Gjirokastra kindlust, mis on linna ajalooline ja geograafiline keskpunkt ning mida peetakse Balkanimaadel suuruselt teiseks. Kindluses külastame relvamuuseumi, kuhu on kogutud sõjajärgse aja relvi, fotosid ja kunstitöid. Ühes hästi taastatud ottomaniaegses majas asub ka siinne etnograafia muuseum, kus on välja pandud riided, köögitarbed jm majapidamistarbed. Soovijatel võimalus selle külastamiseks. Soovijatega lõunastame tüüpilises katuserestoranis (lisatasu eest). Sõidame tagasi Sarandasse. Teel tagasi tutvume kohaliku viinamarjakasvandusega ning Albaania veinivalmistamise traditsioonidega. Samuti näeme Albaania omapäraseid kommunismi ajastust pärinevaid punkreid. Õhtul soovijatele ühine õhtusöök Saranda lähedal asuvas mägikülas, kus pakutakse kohalikke roogasid (lisatasu eest).

4. PÄEV: SARANDA–KORFU LINN
Hommikusöök. Vaba hommikupoolik Sarandas. Laev Sarandalt Korfule. Tutvume Korfu saare samanimelise pealinnaga, jalutame kitsastel vanalinnatänavatel, mille välist ilmet on mõjutanud nii Veneetsia kui Suurbritannia võim. Näiteks asub Kreeka ainukene kriketiväljak Korful, mis ilmselgelt annab tunnistust brittide mõjuvõimust saarel. Fortetsa kindlust tunneb maailma James Bondi filmidest „For Your Eyes Only“. Jalutame kohvikutega ääristatud 18. sajandil rajatud Listoni nimelisel bulvaril, mis meenutab Pariisi. Listoni lähedal asub Püha Spiridoni kirik, kus asuvad linna pühaku säilmed. Kirik on muljetavaldav ning väärib kindlasti külastamist. Imetleme Korfu kuulsamaid vaateid Vlacherna kloostrile. Majutus hotellis*** neljal järgneval ööl.

5. PÄEV: KORFU SAAR: ACHILLION–PALEOKASTRITSA–LAKONES
Hommikusöök. Külastame saare suurimate vaatamisväärsuste hulka kuuluvat kaunist Achillioni paleed, mille lasi ehitada Austria keisrinna Elisabeth ehk Sissi. Sissi põgenes Korfu saarele paleesse Viini õukonna intriigide eest. Hiljem kuulus palee Saksa keiser Wilhelm II-le, kes oli saarel sage külaline kuni Esimese maailmasõjani. Jalutame palee aias. Võimalus degusteerida apelsini likööri.Sõidame saare läänekaldale Paleokastritsasse. Teel sinna külastame Sinaradese külas asetsevat väikest folkloorimuuseumi, mille eksponaatide hulka kuuluvad näiteks rahvariided, põllutööriistad ja keraamika. Paleokastritsa on tuntud oma 13. sajandist pärit kloostri poolest. Mungaklooster, mis on uppunud lilledesse, toimib tänase päevani. Meile avanevad võrratud vaated türkiissinisele lahesopile. Ujumispeatus. Paleokastritsa lähistel kõrgub üks saare kuulsamaid bütsantsiaegseid kindlusi Angelokastro. Teeme lõunapausi kaunite vaadetega restoranis (lisatasu eest). Seejärel sõidame Lakonese külla, kust avanevad ilusad vaated lahesoppidele. Põllumajandus on ikka olnud Korfu traditsiooniliseks tegevusalaks – kasvatatakse eelkõige oliive ja viinamarju, kuid ka maisi.

6. PÄEV: KASSIOPI–ACHARAVI–SIDARI
Hommikusöök. Tänase ekskursiooni jooksul avaneb teile võimalus näha Põhja-Korfut ja külastada kõige kuulsamaid külasid ning tutvuda sealjuures ka kohaliku põllumehe eluga. Esimene peatus kirjanik ja loodusuurija Gerald Durrelli perekonna maja juures, kus täna on hotell ja restoran. Ühine lõunasöök (lisatasu eest). Gerald Durrell on kirjutanud Korfu loodusest, kohalikest elanikest ja oma elust raamatus „Minu pere ja muud loomad“. Järgmine peatus Kassiopi külas, mis on viimastel aastatel muutunud itaallaste seas populaarseks puhkusepaigaks. Taamalt näeme bütsantsi keisrilossi ja Zeusi templi varemeid. Järgmine peatus Acharavi külas. Rhoda külas asub üks kahest džokiklubist saarel. Viimasena sõidame Sidari külla, kus asub üks suurematest kohalikest vaatamisväärsustest – Armastuse kanal. Räägitakse, et kui siin ujuda, siis leiate oma armastuse, või kui olete oma armastatuga tülis, siis lepite ära. Soovitame õhtu veeta mõnusas sadamaäärses tavernas, kuulates traditsioonilist rembetika muusikat. Täna teeme tutvust ka kohaliku maaeluga. Päeva lõpetuseks peame mõnusa Maalehe pikniku, kus maitseme kohalikke spetsialiteete ja veini. Majutus samas hotellis.

7. PÄEV: VÄLJASÕIT PARGASSE JA PAXOSE SAARELE (lisatasu eest)
Hommikusöök. Teeme päevase väljasõidu Paxose saarele ning oma laevasõidul peatume ka Mandri-Kreeka ühes kaunis rannikulinnas Pargas. Lahkudes Korfult, naudime vaateid vanalinnale kahe Veneetsia kindluse vahel. Sõites edasi lõuna suunas, möödume Kanoni poolsaarest, millel asub Mon Repos palee, kus on sündinud Edinburghi hertsog, Prints Phillip. Möödudes Korfu lõunapoolseimast Asprokavose neemest, ongi meie ees Paxose saar. Paxos on umbes 8 km pikk ja vaid 3 km lai ning justkui vaipkattena katavad Paxose saart tihedad oliivipuude ja küpresside salud. Siinne oliivõli on oma kvaliteedi poolest kõrgelt hinnatud kogu Kreekas. Möödudes Panagia ja Agios Nikolaose saartest kitsa lahesopi kaudu, jõuame saare suurima asula – Gaiose – sadamasse. Jalutame Paxose pealinnas Gaioses, kus soovijad saavad lõunatada mõnes vahvas kreeka tavernas. Paari kilomeetri kaugusel Paxosest asub praktiliselt ilma püsielaniketa Antipaxose väikesaar, mille rannikul türkiissinistes vetes on mõnusaks supluseks ideaalne paik. Majutus samas hotellis.

8. PÄEV: LEND KORFU–TALLINN
Hommikusöök. Vaba hommikupoolik Korful. Võimalus külastada erinevaid muuseume, näiteks arheoloogia- või Aasia kunsti muuseumi. Pärastlõunal jalutame Mon Repos villa pargis. Transfeer lennujaama. Õhtune lend Korfu–Tallinn (kohalikud kellaajad).

REISIPROGRAMM GRUPP 3

1. PÄEV: LEND TALLINN-KORFU

Koguneme Tallinna lennujaamas, õhtune lend. Palume kontrollida reisi väljumise kellaaega vahetult enne reisi! Majutus hotellis*** Korful viiel järgneval ööl.

2. PÄEV: KORFU LINN-ACHILLION

Hommikusöök. Ennelõunal tutvume Korfu saare samanimelise pealinnaga, jalutame kitsastel vanalinnatänavatel, mille välist ilmet on mõjutanud nii Veneetsia kui Suurbritannia võim. Näiteks asub Kreeka ainukene kriketiväljak Korful, mis ilmselgelt annab tunnistust brittide mõjuvõimust saarel. Fortetsa kindlust tunneb maailm James Bondi filmidest „For Your Eyes Only". Jalutame kohvikutega ääristatud 18. sajandil rajatud Listoni nimelisel bulvaril, mis meenutab Pariisi. Listoni lähedal asub Püha Spiridoni kirik, kus asuvad linna pühaku säilmed. Kirik on muljetavaldav ning väärib kindlasti külastamist. Pärastlõunal imetleme Korfu kuulsamaid vaateid Vlacherna kloostrile ja külastame saare suurimate vaatamisväärsuste hulka kuuluvat kaunist Achillioni paleed, mille lasi ehitada Austria keisrinna Elisabeth ehk Sissi. Sissi põgenes Korfu saarele paleesse Viini õukonna intriigide eest. Hiljem kuulus palee Saksa keiser Wilhelm II-le, kes oli saarel sage külaline kuni Esimese maailmasõjani. Jalutame palee aias. Võimalus degusteerida apelsinilikööri. Õhtul tutvumisõhtu Maalehe reisijatele.

3. PÄEV: KORFU SAAR: PALEOKASTRITSA-LAKONES

Hommikusöök. Sõidame saare läänekaldale Paleokastritsasse. Teel sinna külastame Sinaradese külas asetsevat väikest folkloorimuuseumi, mille eksponaatide hulka kuuluvad näiteks rahvariided, põllutööriistad ja keraamika. Paleokastritsa on tuntud oma 13. sajandist pärit kloostri poolest. Mungaklooster, mis on uppunud lilledesse, toimib tänase päevani. Meile avanevad võrratud vaated türkiissinisele lahesopile. Ujumispeatus. Paleokastritsa lähistel kõrgub üks saare kuulsamaid bütsantsiaegseid kindlusi Angelokastro. Teeme lõunapausi kaunite vaadetega restoranis (lisatasu eest). Seejärel sõidame Lakonese külla, kust avanevad ilusad vaated lahesoppidele. Põllumajandus on ikka olnud Korfu traditsiooniliseks tegevusalaks - kasvatatakse eelkõige oliive ja viinamarju, kuid ka maisi. Täna teeme tutvust ka kohaliku maaeluga. Päeva lõpetuseks peame mõnusa Maalehe pikniku, kus maitseme kohalikke spetsialiteete ja veini.

4. PÄEV: VÄLJASÕIT PARGASSE JA PAXOSE SAARELE (lisatasu eest)

Hommikusöök. Teeme päevase väljasõidu Paxose saarele ning oma laevasõidul peatume ka Mandri-Kreeka ühes kaunis rannikulinnas Pargas. Lahkudes Korfult, naudime vaateid vanalinnale kahe Veneetsia kindluse vahel. Sõites edasi lõuna suunas, möödume Kanoni poolsaarest, millel asub Mon Repos palee, kus on sündinud Edinburghi hertsog, Prints Phillip. Möödudes Korfu lõunapoolseimast Asprokavose neemest, ongi meie ees Paxose saar. Paxos on umbes 8 km pikk ja vaid 3 km lai ning justkui vaipkattena katavad Paxose saart tihedad oliivipuude ja küpresside salud. Siinne oliivõli on oma kvaliteedi poolest kõrgelt hinnatud kogu Kreekas. Möödudes Panagia ja Agios Nikolaose saartest kitsa lahesopi kaudu, jõuame saare suurima asula - Gaiose - sadamasse. Jalutame Paxose pealinnas Gaioses, kus soovijad saavad lõunatada mõnes vahvas kreeka tavernas. Paari kilomeetri kaugusel Paxosest asub praktiliselt ilma püsielaniketa Antipaxose väikesaar, mille rannikul türkiissinistes vetes on mõnusaks supluseks ideaalne paik. Majutus samas hotellis.

5. PÄEV: KASSIOPI-ACHARAVI-SIDARI

Hommikusöök. Tänase ekskursiooni jooksul avaneb teile võimalus näha Põhja-Korfut ja külastada kõige kuulsamaid külasid ning tutvuda sealjuures ka kohaliku põllumehe eluga. Esimene peatus kirjanik ja loodusuurija Gerald Durrelli perekonna maja juures, kus täna on hotell ja restoran. Ühine lõunasöök (lisatasu eest). Gerald Durrell on kirjutanud Korfu loodusest, kohalikest elanikest ja oma elust raamatus „Minu pere ja muud loomad". Järgmine peatus Kassiopi külas, mis on viimastel aastatel muutunud itaallaste seas populaarseks puhkusepaigaks. Taamalt näeme bütsantsi keisrilossi ja Zeusi templi varemeid. Järgmine peatus Acharavi külas. Rhoda külas asub üks kahest džokiklubist saarel. Viimasena sõidame Sidari külla, kus asub üks suurematest kohalikest vaatamisväärsustest - Armastuse kanal. Räägitakse, et kui siin ujuda, siis leiate oma armastuse, või kui olete oma armastatuga tülis, siis lepite ära. Soovitame õhtu veeta mõnusas sadamaäärses tavernas, kuulates traditsioonilist rembetika muusikat.

6. PÄEV: KORFU-SARANDA-BUTRINT-SARANDA

Hommikusöök. Sõidame sadamasse, et lahkuda saarelt ja võtta ette lühike laevasõit Sarandasse, Albaaniasse. Saranda on värav Lõuna-Albaaniasse. See pisike 30 000 elanikuga linnake asub kaunis hobuserauakujulises lahes mägede ja Joonia mere vahel. Saranda on oma nime saanud varakristlikult kloostrilt, mis on pühendatud Agioi Sarantale (ehk neljakümnele pühakule). Saranda on üks Albaania Riviera kõige populaarsemaid turismikohti, siia tulevad veetma oma puhkust ja just pulmareisile paljud kohalikud ja välismaalased. Mereäärset promenaadi ääristavad hotellid ja restoranid. Meie sõidame aga kõigepealt UNESCO kaitse all olevasse Butrinti. See iidne linn on üle elanud kreeka, rooma ja bütsantsi võimuperioodid. Butrint on kahetsusväärselt vähe tuntud. Praegune arheoloogia-ala hõlmab endas muljetavaldavat rooma amfiteatrit, bütsantsi basiilikat (mis on Hagia Sophia järel maailmas suuruselt teine), kaunite mosaiikidega rooma templit, lõviväravat jpm. Sõidame tagasi Sarandasse, teel näeme tüüpilist maaelu Albaanias. Jalutuskäik kaldapealsel, vabal ajal lõunastame ühiselt kaldapealsel restoranis (lisatasu eest). Seejärel külastame ka Saranda vana kindlust Lekures Qata ehk Gjasthes'es (Kuue Läbipääsus). Siit näeb ka suurepärast vaadet allasuvale lahele, mägedele sisemaal, Butrinti laguunile ning ka Korfu saarele. Majutus kahel järgneval ööl Sarandas hotellis***.

7. PÄEV: SARANDA-GJIROKASTRA-SARANDA

Hommikusöök. Sõidame Gjirokastrasse. Gjirokastra majad on ainulaadses albaania stiilis. Gjirokastrra linna keskuseks on aga endiselt vana bazaar ja vanad ottomanide aegsed majad, millest kõige tuntum on Zekate maja, olles omataolistest suurim, alles hiljaaegu taastatud ja ka külalistele avatud. Linn on tuntud ka „kivide linna" nime all, sest enamik katuseid on kaetud kividega. Vaatame mäe otsas asuvat Gjirokastra kindlust, mis on linna ajalooline ja geograafiline keskpunkt ning mida peetakse Balkanimaadel suuruselt teiseks. Kindluses külastame relvamuuseumi, kuhu on kogutud sõjajärgse aja relvi, fotosid ja kunstitöid. Ühes hästi taastatud ottomaniaegses majas asub ka siinne etnograafia muuseum, kus on välja pandud riided, köögitarbed jm majapidamistarbed. Soovijatel võimalus selle külastamiseks. Soovijatega lõunastame tüüpilises katuserestoranis (lisatasu eest). Sõidame tagasi Sarandasse. Näeme Albaania omapäraseid kommunismi ajastust pärinevaid punkreid. Teel tagasi tutvume kohaliku viinamarjakasvandusega ning Albaania veinivalmistamise traditsioonidega. Õhtul soovijatele ühine õhtusöök Saranda lähedal asuvas mägikülas, kus pakutakse kohalikke roogasid (lisatasu eest).

8. PÄEV: SARANDA-KORFU, LEND KORFU-TALLINN

Hommikusöök. Vaba hommikupoolik Sarandas. Laev Sarandalt Korfule. Vaba aeg linnas. Pärastlõunal jalutame Mon Repos villa pargis. Transfeer lennujaama. Õhtune lend Korfu-Tallinn (kohalikud kellaajad).

Hind sisaldab:

- Lennupilet Tallinn–Korfu–Tallinn

- Lennujaamamaksud, käibemaks

- Sõit mugavustega bussis

- Majutus vastavalt programmile (2-inimese toad), 7 hommikusööki

- Laevapiletid vastavalt programmile (palume meile teatada passiandmed hiljemalt koos viimase maksega)

- Ekskursioonid eesti keeles vastavalt programmile, giidi/reisisaatja teenus

Hind 799 EUR kehtib Maalehe reisigrupile. See on soodushind, millele ei rakendu muud allahindlused (korduvreisijatele ja kiiretele broneerijatele).

Lisatasu eest võimalik:

- Ühene majutus hotellis 140 EUR

- Tervisekindlustus al 8,05 EUR, maksumus sõltuvalt vanusest (–65a, 65-80a kallim tariif). Soovitame vormistada ka reisitõrkekindlustuse! Lisainfo reisikorraldajalt.

- Ekskursioon: Pargas ja Paxos ca 40 EUR (tasumine kohapeal), kestvus ca 09.00–19.00. Täpne graafik ja hind täpsustamisel.

- Õhtusöök Saranda lähistel külas ca 15 EUR

- Lõunasöögid Korful ca 15–20 EUR (üks söögikord)

- Lõunasöögid Albaanias ca 10 EUR (üks söögikord)

Reisi hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele:

- Korfu arheoloogiamuuseum 3 EUR

- Achillioni palee 8 EUR, alla 18a 5 EUR

- Mon Repos palee 3 EUR, al 60a 2 EUR, alla 18a tasuta

- Angelocastro kindlus 2 EUR

- Butrinti arheoloogia-ala 4 EUR

- Relvamuuseum 2 EUR

- Etnograafiamuuseum 2 EUR

- Gijrokastra kindlus 2 EUR

- Folkloorimuuseum

Piletite hinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast!

Oluline teada:

Reisirahaks soovitame arvestada vähemalt 200 EUR (alati mida rohkem, seda parem). Albaania rahaühik on lekk – 1 EUR on u 140 ALL. Reisidokumendina palume reisile kaasa võtta PASS!

Reisikorraldaja jätab endale õiguse teha reisiprogrammis muudatusi.

REISIINFO JA BRONEERIMINE tööpäeviti telefonil 680 4458 või e-postil reis@maaleht.ee. Registreerides teatage palun oma ees- ja perekonnanimi, isikukood, aadress, kontakttelefon ja e-post.

PALUME TUTVUDA GERMALO REISIDE REISITINGIMUSTEGA.

MEELDEJÄÄVAT REISI!