Huvitav on see, et meie hotelli kõrval asub hektarisuurune aiamaadeks jaotatud maatükk, mis kuulub linnale, on jagatud 50-ruutmeetristeks lappideks ja antud inimeste kasutada. Iga lapi peal on ka puidust välikäimlat meenutav ehitis, mis osutus siiski aiatööriistade kuuriks.

Veel viis aastat tagasi oli see maatükk võsastunud padrik, mis rikkus silmailu. Nüüd aga kasvatatakse seal näiteks banaane, kurgi ja kõrvitsa ristsugutist tuumkõrvitsat ja lehtkapsast. Kusjuures saaki saab aasta läbi, kuna Madeiral on aasta läbi 20 kraadi ringis sooja.

Kooperatiivist üle tee majade vahel asuval mõnesajaruutmeetrisel maalapil on aga banaaniistandus. Huvitav on see, et kuigi banaanid kasvavad otse Funchali tänavatel, on nende hind poes 1.39 eurot kilo.

Tänaval kasvavad ka sellised taimed, mis Eestis suudavad ellu jääda vaid toas. Õiteilu on Madeiral palju, nii et võtab lausa hinge kinni. See pole aga veel sugugi kõik. Teine reisipäev on pühendatud kaunitele aedadele ja lopsaka taimestikuga botaanikaaiale, mille Maalehe reisiseltskonnaga üle vaatame.