Kui puu- ja köögivilja kasvatavad madeiralased isegi rohkem, kui endale ja turistidele kulub, nii et maitsvaid banaane saab ka eksportida, siis muu toidukraamiga on teisiti – enamus tuuakse sisse. Nii ei õnnestunudki poest leida kohalikku juustu või sinki.

Piknikulaua katmisel aitas hädast välja üks kohalik kohvikutekett. Üllatav on see, kui suur on magusate kookide ja tortide valik siinsetes kohvikutes ja pagaritöökodades. Seevastu näiteks kommide või muude maiustuste sortiment on küllaltki ahtake.

Vähe valmistatakse ka soolaseid pirukaid, need moodustavad kogu kohviku sortimendist tugevasti alla kümnendiku. Lisaks meile tuttavale kanapirukale on ka mitmes variandis kalapirukaid, on ju vesi ümberringi. Nii saigi piknikul proovida poolkuu kujulisi õlis küpsetatud kana- ja tuunikalapirukaid.

Suu sai aga magusaks kohaliku traditsioonile koogikese pastel de nata ehk keedukreemiga lehttaignakorvikesega. Kes tahab neid Portugalis tuntud koogikesi ise kodus küpsetada, siis SIIN on retsept.