- Meile meeldisid kõik need ilusad kloostrid, väikesed kitsad tänavad ja kenad ujumisrannad. Achilleoni palee jäi meelde, seal kasvasid väga ilusad amarüllid ning hoone ise oli muljetavaldav.

Albaaniast Gjirokastra linna­kesest jäi meelde majamuuseum, kus oli näha, kuidas eri põlvkonnad koos elasid ning toimetasid. See oli väga põnev sissevaade albaanlaste igapäevaellu.

Sirje Prans

- Mul on öelda kaks asja, mida minuga pole enne kunagi juhtunud: ma ei ole varem iial käinud meeste vetsus ega pükse jalast kaotanud! Seekord juhtusid minuga mõlemad!

Aga kõige enam meeldis mulle seltskond, kellega me siin ringi sõitsime, väga vahvalt juhtusid toredad inimesed kokku.

Sealsed toidud päris minu maitse pole, aga huvitav on see, et ma ei tundnud üldse magusaisu, kommid ei tulnud meeldegi.

Riina Enno

- Meie bussis polnud ühtegi virisejat, kõik tundsid kella, see oli suurepärane. On ju nähtud küll, kuidas üks nuriseja võib kõigil tuju ära rikkuda.

Meie giid Ester Laansalu oli väga tore, rääkis mõnusalt läbi huumori. Isegi siis, kui väsimus peal, jaksasime kuulata. Kreeklased on rahulikud ja sõbralikud, ei ole niisugused pealetükkivad ja see sobib eestlastele hästi. Toidud olid ka head, ei olnud väga teravad või ülemaitsestatud.

Maie Ruohonen

- Meie grupp oli väga tore ja giid Ervin Org lihtsalt fantastiline! Ta teab selliseid fakte, lihtsalt kuulad, suu ammuli!

Albaania jättis kindlasti suurima mulje, sellest me polnud midagi suurt kuulnud. Ja teate, mis meiega veel juhtus – jäime esimesel päeval lifti kinni! Ma arvasin kohe, et meid on seal liiga palju, aga poisid trügisid ikka sisse, ja kui siis hakkas paukuma ja suitsema!

Paarkümmend minutit olime ikka kinni, aga siis lõppes kõik hästi ja sõitsime teistelgi päevadel rõõmsalt ikka liftiga üles-alla.

Kreeka toit oli samuti mulje. Ma pole harjunud nii palju sööma, kardan, et võtsin siin kõik raske vaevaga kaotatud kilod tagasi. Olen lihtsa toidu peal olnud, aga siin oli kõike liiga palju. See Maalehe reis sobis mulle väga hästi, mind näeb seal kindlasti ka edaspidi!

Malle ja Hillar Koppa

- Meile meeldis Albaania. Läänemaailma on nähtud küll, Korfu on ka selline, nagu need Vahemere maad ikka on, aga Albaanias oli põnev vaadata, kuhu nad on jõudnud ja mis seal toimub.

Albaania on ju täitsa Euroopa südames, siit tuleb kindlasti veel põnevaid arheoloogialeide nagu kas või see Butrint oli, kus me käisime. Sellistesse kohtadesse on väga huvitav minna ja näha, kuidas nad ennast esitlevad. Ka rannad olid mõnusad ja turistideparvest üle käimata. Meil on hea meel, et seda kõike veel suurtest massidest rikkumatuna nägime.

Valli Loide

- Selle reisi tegi minu jaoks eriliseks heade inimeste kogum, kes kokku sattusid. Mulle meeldisid väga Germalo esindajad Marianne Kaldas ja Ester Laansalu ning Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik. Leidsin eest mitu tuttavat ja sain neid reisilt veel juurdegi, see on alati suur väärtus.

Programm oli tasakaalus, väljasõite ja rannapäevi piisavalt. Sain Armastuse kanali nime kandvas paigas ujuda läbi kaljukoopast, see oli väga eriline.

Teine terav elamus seostub toiduga – menüü tõlkevea tõttu toodi meile kalaroa asemel hiiglaslik liud merikarpidega. Teised naised saatsid need tagasi, mina sõin ikka ära. Seegi elamus, millist kodus ei saa!

Reiside õnnestumise latt sai nüüd nii kõrgeks, et näis, kuidas korraldajad edaspidi veel üllatada suudavad, kuigi neist võib seda täitsa uskuda!

Ülo Enno

- Väga ilusad vaated on siin, hing puhkab! Mina ei saa küll sellest aru, kuidas maailma loomisega nõnda läks, et Eesti niisugustest meredest ja mägedest ilma jäi ja nüüd peame neid kodust kaugemale vaatama minema.

Aga ma ütlen kõigile kaasmaalastele – ärge suitsetage ja jooge, parem pange raha kõrvale ja tehke üks selline reis! Uskuge, te ei kahetse!

Mariann Hütt

- Vesi oli suurepärane! See soojas ligunemine ja loksumine oli nii hea.

Albaania oli väga huvitav, natuke nostalgiline ka. Sealsed prügihunnikud olid üllatavad. Meil käib prügi pärast ju lausa võitlus, sealt saaks seda volilt. Ebaseaduslikest ehitustest
oli ka huvitav kuulda, sai jälle aru, kui korralik meie enda
ühiskond on.

Eks Kreeka toit jääb ka meelde, siin suurt dieeti ei pea, kõik on väga maitsev.

Aga jah, kõige suurema elamuse pakkus sinine meri koos uhkete vaadetega – täielik piltpostkaart!

Esta-Maret Kukk

- Väga hea reis oli! Suur pluss on see, kui seltskond klapib. Nägime väga palju, muljeid on terve koorem. Seal on igal sammul midagi huvitavat, veel viimasel hommikulgi nägime, kuidas üks õngemees tõmbas kaheksajala välja!

Kodus reisipilte vaadates saab korraliku ülevaate, kus kõik olime ja mida nägime.

Reisida on väga tore, tahaks kohe uuele sõidule minna. Ka seltskond oli väga hea ja ühtne, inimesed rõõmsad ja avatud ning lõpuks vedas ka ilmadega.

Nüüd hakkangi kohe uut reisi ootama!