Edasi võtsime ette sõidu 1924. aastast pärit hammasratasraudteel 905 meetri kõrgusele La Rhune tippu. Selge ilmaga saab sealt nautida vaadet pea tervele Baskimaale. Lubati, et sealt avaneb vaade seitsmele Baski provintsile, samuti Püreneede teistele tippudele ja Baski rannikule Biarritzist San Sebastianini.

Sõidu ajal rongiaknast avanenud vaated võtsid hingetuks, nii et ootasime tipust veelgi vägevamat vaadet. Aga võta näpust – üles jõudes selgus, et sattusime pilvede vahele ja olime justkui piimja udud sisse mähitud. Vaade oli nullilähedane.

Mäe otsast alla tules võtsime suuna paarile väiksele Baski linnale ja õhtuks jõudsime Bilbaosse. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi võis Bilbaod pidada vaid tööstuslikuks sadamalinnaks, siis peale seda, kui 1997. aastal avati siin ameeriklase Frank O. Gehry projekti järgi ehitatud suursugune titaanfassaadiga Guggenheimi kaasaegse kunsti muuseum, on kogu linn saanud endale moodsa kunstimetropoli aura. Kunstihuvilised reisisellid käisid muuseumis, teised imetlesid paarikümne meetri kõrgust õitsvatest lilledest kutsika kuju. Moodne kunst seegi.