Punaseid poolkuivi veine oli lausa 2 korda rohkem kui mullu, vahuveine ja siidreid mulluse 6 asemel 10 ja isegi viinamarjaveine toodi 3 asemel 7.
Tänavu proovib žürii esimest korda veine hinnata tooraine põhiselt.

Lihtne ei saa see olema, sest võrreldes kõigi varasemate aastatega on tänavu eriti palju tehtud just seguveine mitmest toorainest kokku.
Huvitavamatest toorainetest võiks üles lugeda mitu sireliõieveini, takeetest, kuusevõrseid, kadakaid ja porgandeid, haruldasematest tuli päris mitu valget sõstart, murakat ja põldmarja. Teadlikumalt on hakatud kasutama erinevaid veinipärme – valge veini, Tokay, aromaatsete veinide pärme.

Ka paistis läinud aasta silma korraliku õunasaagiga ja nii laekus konkursile ka märkimisväärne hulk õunaveine. Õunaveinide, siidrite ja vahuveinide hindamisega alustati ka 10. aprillil konkursiveinide maitsmist ja rittasättimist. Nagu ikka, teeb seda veiniasjatundjatest ja ajakirjanikest žürii.

Järgmiseks võtab žürii hindamiseks sõstraveinid, seejärel õitest, vartest, juurtest ja muust ebatavalisest valmistatud veinid, siis viinamarjaveinid ning lõpuks muudest marjadest ja puuviljadest valmistatud veinid.

Konkursi finaal toimub 7. juunil Haapsalu veinipäevadel.