Pikaajaline kogemus kinnitab, et meest on abi naha verevarustuse parandamisel, samuti leevendab see liigese- ja närvivalusid, vähendab stressi, värskendab ning lisab jõudu. Mesi rikastab nahka toitvate ainetega, suurendab rakkude energeetilist taset ja hõlbustab naha taastumist.

Mee väärt omadused toimivad saunakuumusega ühendatult eriti hästi ja annavad hea tulemuse. Saunalaval imenduvad lihtsuhkrud, mikroelemendid, biostimulaatorid ja muud mee kasulikud koostisosad organismi peaaegu täielikult.

Spetsiaalset saunamett on ka müügil, ometi pole kodustes tingimustes sama head toodet valmistada üldse keeruline. Selleks läheb vaja kas eukalüpti-, männi-, nulu- või piparmündiõli, mida võib osta apteegist. Hea saunamee saab, kui lisada 50 g meele umbes 5 tilka eukalüpti- või kuni 10 tilka mõnda teist eelmainitud õli.

Mee raviomaduste tõhustamiseks võib sinna lisada nõgese-, aaloe- või teelehemahla. Selleks ajage lehed läbi mahlapressi või hakklihamasina, saadud püree asetage mitmekordsesse marlisse. Marlit tihedalt kokku keerates pigistage mahl välja ja lisage teelusikatäis 50 g meele. Mahlalisandiga saunamett pole hea rohkem kui paariks korraks ette valmis teha, kuna lisatud vedelike tõttu on niiskuseprotsent suurem ja tegu võib käärima minna.

Kui soovite nahka värskendada ja elastsemaks muuta, valmistage meepõhine kehakoorija. Koorimiseks on oma sobivust hästi tõestanud pruun suhkur, meresool ja kohvipuru, mis aitavad nahka puhastada, niisutada ja hooldada. Kõige tänuväärsem ongi see, et need ained on naturaalsed ja koduses majapidamises alati olemas.

Meesauna tarvis pole hea leiliruumi ülearu kuumaks kütta, täiesti piisav on juba 40, kõige rohkem 80 kraadi. Saunamett kasutades on soovitatav võtta istumise alla rätik, et mitte määrida saunalava.

Saunamesi kandke pärast viimast leilivõttu kätega masseerides õhukese kihina pestud ja soojenenud nahale. Määrige kiht saunamett eeskätt valutavatele kohtadele. Meega võib sisse hõõruda ka kogu keha, oluline on just see, et tõbised kohad saaksid veidi paksema kihi. Samuti on alati kasulik määrida sisse kaela kuklaosa ja õlalihased.

Pärast keha meega katmist laske sel mõnda aega, nii 10–20 minutit imenduda, visake kergelt leili ja vihelge. Leili võib võtta mõnest minutist veerand tunnini vastavalt enesetundele. Kes saunaleili ei soovi, võib istuda meega määritult soojas saunas saunalaval. Kõige lõpuks peske end jahedapoolse veega.