Toiduaineid kosmeetikumidega kasutades ei ole riski midagi valesti teha. Võib julgelt proovida üht ja teist ainet, kuni jõuate sobivani. Mõne aja pärast võite taas katsetada uute kombinatsioonidega, sest ka naha “maitse” ja vajadused muutuvad ajas.

Mesi. Meemassaaž näole on puhastav ja värskendav protseduur. Seda tehakse sõrmeotstega, et õrna näonahka mitte üleliia venitada. Kreemjas mesi tuleb toasoojuses näole kanda ning hakata seda siis sõrmeotstega vajutama ja tõmbama.

Mesi peab kindlasti olema kreemjas ja kristallikestega. Oluline on, et see oleks ikka kodumaine mesi. Protseduuri tuleb teha niikaua, kui mesi muutub kehajääkidest hallikaks. Seejärel loputage nägu sooja veega puhtaks ja kuivatage.

Muna sobib maskidesse ja juustele. Muna on peaaegu sama külluslik kui mesi, vaat et enamgi veel. Muna on väga toitainerikas, mistõttu seda lisatakse koostisosana näomaskidesse: munakollane toitvatesse maskidesse, munavalge läheb pinguldavatesse. Munakollane on hea juuksemaskiks ning juuksepalsami sisse.

Kartul niisutab, pehmendab, toidab ja rahustab. Kartul on tuntud juba rahvameditsiinist, keeduveeaurus saadi lahti köhast-nohust ja põiepõletikust. Kartulikeeduvees on nii kasulikke mineraale kui ka vitamiine. Koorega keedetud kartulite keeduvee võiks lisada vanniveele. Kartulimass on aga hea maskikomponent, mis niisutab, toidab ja rahustab.

Piim on hea meigieemaldaja. Piim on oma olemuselt vee, valgu ja rasva emulsioon. Sellisena on see parim meigieemaldaja, mida iga päev kasutada. Piim eemaldab hõlpsasti nii rasvlahustuva kui ka vesilahustuva mustuse. Lihtsalt niisutage vatipadjake leige piimaga ja puhastage nagu tavaliselt. Meigieemaldajaks sobib kõige paremini täispiim või ka kohvikoor (10%). Lõpuks loputage nägu üle, sest valguosakesed kuivavad muidu näole ebameeldivaks kileks. Näo võib üle loputada vatitupsutäie ürditõmmise või omatehtud toonikuga.

Viinamarjad. Viinamarjaseemneõli on ideaalne baasõli. Väike molekul imendub sügavale nahka ja samal ajal aitab imenduda ka kõigil kasulikel lisanditel. See niisutab ja toidab nahka, lisaks on looduslik pinguldaja. Poeriiulil seisab viinamarjaseemneõli oliiviõlide kõrval.

Sool on hea koorija ja ravivahend. Vannivees tekitab see nn pöördosmoosi ning imab liigset ja haiget vedelikku inimesest välja. Kui tahame saada kehasse mineraale, siis sobivad kõige paremini mäe- ja meresool. Sool on sobilik koorimiseks ja vannivette lisamiseks. Vannivette lisatuna leevendab sool liigese- ja nahahaigusi, soolaga jalavann võtab ära lihaspinged.