Programm ei ole mõeldud neile lastele, kelle ülekaalu põhjuseks on geneetilised sündroomid, endokriinsed patoloogiad, reumatoloogilised haigused (bioloogilise ravil olevad), psühhiaatrilised häired, liikumishäired, krambid.

Klassikaline programm koosneb viiest sessioonist. Programmi esimene sessioon kestab kaks päeva ja selle jooksul tegeletakse individuaalselt lapse ja tema perega. Spetsialistidest on kaasatud toitumisspetsialist, psühholoog, psühhoterapeut, laste endokrinoloog ja rehabilitioloog. Kahe päeva jooksul pannakse paika saavutada soovitavad eesmärgid.

Kuu aja pärast toimub teine kohtumine, kus individuaalselt kohtutakse toitumisspetsialisti ja psühholoogiga. Lisandub grupisessioon psühhoterapeudiga. Gruppidesse pannakse kokku sarnase ea ja sarnase kaaluga lapsed, et üksteise mõistmine oleks võimalikult suur.

Seejärel toimuvad iga kolme kuu järel grupisessioonid koos psühhoterapeudi, psühholoogi ja toitumisspetsialistiga. Kolmandal korral toimub lapsel ja ta perel ka individuaalne kohtumine kõigi esimesel kohtumisel olnud spetsialistidega ning algselt seatud eessmärkide saavutmine vaadatakse üle.