05.06.2019, 08:35
Liiga kõvasid grillpidutsejaid ootab kõhunäärmepõletik, sapikoolik või vähemalt kõrvetised
Sumeda suve saabudes tasub hoida pea selge ning jälgida, millistes kogustes ja mida grillipidudel suhu pistetakse, sest harjumatu maitsekooslus või vürtsikas vahepala võivad tekitada tüütuid ning tülikaid kõhuhädasid.
Ida-Tallinna Keskhaigla üldkirurg Airi Tark kinnitab, et igal suvel satub erakorralise meditsiini osakonda hulgaliselt inimesi, kes on teinud kõhule liiga ootamatute menüüvalikute või liigsete kogustega. Enamasti diagnoositakse sellistel kõhuvaevuste käes vaevlevatel inimestel kõhunäärmepõletik, sapikoolik või -põletik, samuti maovaevused – kõrvetised või haavandid. Kergematel juhtumitel tabavad inimesi kõhuvaevused: kõhupuhitus, iiveldus, oksendamine või kõhukorratus.