Vastupidi levinud arvamusele ei ole madu külm ja limane vaid hoopis soe ja kuiv. Kui Friida inimese õlgadele panna, hakkab madu vaikselt liikuma, masseerides oma lihaselise siugja kehaga kahejalgse õlgu, selga ja käsi. See tunne on ühelt poolt üllatav ja teisalt vägagi meeldiv.

„Iisraelis on massaažisalongid, kus tehakse roninastikutega massaaži,” teab Anneli Kööba-Orlov. „Nad liiguvad vibratsiooni suunas ja tunnetavad haige koha kõrgemat temperatuuri.” Ta ise sai äsja loomateraapia praktiku tunnistuse ja plaanib Friidaga koos hakata pakkuma aktiivsus- ja tähelepanuhäirega lastele teraapiat.

„Loomateraapia on meil uus asi. Loomad aitavad inimestel end avada ja iseennast leida,” selgitab ta. Sellist teraapiat tehakse edukalt Inglismaal ja USA-s, et aidata patsientidel toime tulla madala enesehinnangu ja kommunikatsiooniprobleemidega. Madu puudutades saab inimene eduelamuse, selline julgustükk tõstab enesehinnangut. Roninastikud on tuntud oma rahuliku oleku tõttu, ega ole mürgised.

Perenaine tunnistab, et maod kui emotsionaalsed toetusloomad ja nende kasutamine loomateraapias on Eestis uudne. Ta lähtub oma töös põhimõttest, et Friida on tema koostööpartner, kellele peavad olema tagatud austus, respekt ja liigile omased elutingimused. Näiteks ei tohi teda 2-3 päeva jooksul pärast toitmist töös kasutada, kuna seedimine on mao jaoks eluliselt nii oluline, et selle segamine võib kaasa tuua toidu tagasiheite ja looma stressi. Ka kestumise ajal ei tohi madusid töös kasutada.