Ühe klaveri valmimiseks kulub ca 3 kuud, eriviimistluse puhul kauem. Venno Laul: „Estonia klaver on käsitsi tehtud klaver, igal pillil on oma hing. Käsitsi tehtud ei tähenda aga põlve otsas tegemist. Osa tööst teevad ka masinad, kuid pilli kokkupanemine, klaverile elu andmine on käsitöö."

Venno Laulu sõnul on Estonia Klaverivabrik võtnud põhimõttelise hoiaku, et klaveris ei tohi olla ühtki detaili ega materjali, mis oleks odava päritoluga. „Kõik meie materjalid tulevad Euroopast kõige hinnatumatelt varustajatelt."

Klaveri kõlaomadused määrab suurel määral kõlalaud, puidust plaat, mis on klaveri keelte all. Estonia klaveri kõlalaud on valmistatud Šveitsi Alpides kasvavast kuusest. Kõlalauaks sobiv kuusk peab nimelt olema kasvanud looduslikes tingimustes, kus suvi on väga lühike.

Mehhanismid, mis klaveri sees liiguvad, on parimad klaveri „mootorid". Tootjaks on Saksa firma Renner.

Klaveri malmraam on valatud Saksamaal, aga raami disain ja viimistlus on tehtud klaverivabrikus. Ka keeletraat on pärit Saksamaalt, aga keeled, nagu enamik klaviatuuregi, tehakse vabrikus kohapeal. Venno Laul rõhutab: „Võime küll materjali tuua mujalt, aga Estonia klaverivabrik koondab endasse kogumi meistreid, kelle kätte võib maailmatasemel klaveri valmistamise usaldada."

Venno Laul: „Oleme rõõmsad, et sellised heade eeldustega pillid leiavad üha enam koha ka Eesti saalides. On küll tore, et kanname Estonia nime ja kõrgkvaliteetset tööd välismaale, aga samas on meil teatud missioon täita ka Eesti kultuuri suhtes. Sooviksime katta Eesti just tänapäevaste Estonia klaveritega ning püüame alati vastu tulla nii hinna kui maksetingimuste osas, et ka Eesti institutsioonid klaveri saaksid." Keila Kooli uue klaveri hind on koos käibemaksuga 27 312 eurot. Tegemist on soodushinnaga, mille maksmiseks on kokku lepitud üsna pikk ajakava.

Keila Kooli Sõprade Klubi algatas kevadel kampaania klaveriostu toetamiseks. Praeguse seisuga on KKSK klaveri toetuseks kogunud 3195 eurot.