Kui Harku Valla Teataja tublile floristile külla jõudis, oli ta igapäevatöö juba alanud. Medvedyeva näitab uhkusega kahe karikat. Üks anti talle kui Eesti meistrile. Teine rahvusvahelise Tallinn Florist Cup 2012 võitjale. Mõõduvõtmine peeti 20.-22. maini laeval "Baltic Queen".

Yulia Medvedyeva räägib, et on töötanud floristi ehk lilleseadjana tosin aastat. Neist viimased poolteist Rannamõisas. Varem on ta osalenud noorte võistlustel ning seal ka esikoha ära toonud. "Nüüd tuli kohe kaks esikohta ja Eesti täiskasvanute parima tiitel. Madeira reisi sain ka. Eks varsti lähen jälle reisile," rõõmustab florist.

Lilled vankrirattal

Kuidas Medvedyeva suurvõistluseks valmistus ning millised olid floristide ülesanded? "Põhitöö oli seekord teemal "Laineharjal", sest võistlus peeti Läänemerel. Mõtlesin välja, et sean töö suure vankriratta ümber," räägib naine, "sest inimese elu ongi ju ratas."

Peatööd valmistas Medvedyeva ette nädalaid, sest teema anti kätte juba aprilli lõpus. Ta nuputas, joonistas ning mõõtis. Kokkuvõttes sai ta sellega hästi hakkama ning seekord oli Rannamõisa florist teistest parem.

Teised kaks tööd tuli valmistada kiirelt. "Peatöö jäi esimesse päeva. Hilisõhtul teatati kaks uut ülesannet. Kõigil 19 osavõtjal olid aeg, lilled ja tingimused võrdsed," meenutab Medvedyeva. Seekord tuli valmistada Interflora kimp "Kõige õrnemate tunnetega" ning seade kaunisse anumasse.

Rahvusvahelised tööd

21. mail peetud Eesti lahtiste meistrivõistluste finaalis hindas töid ja floriste Eesti tippudest koosnev žürii. Sinna kuulusid Taivo Piller, Priit Press, Ahti Lyra ja Indrek Kaeli. Võistlustöö juures hinnati ideed, värvust, kompositsiooni ja kasutatud tehnikat. Yulia Medvedyeva tuli meistriks Tarmo Noormetsa ning Kristiina Kivi ees. Parim välisflorist oli Minna Uusi Simona Soomest.

"Väga tore reis ning väga hea, et võistlust peeti laeval. Varem toimusid need Lillepaviljonis," on Medvedyeva rõõmus.

Millised on järgmised võistlused? Medvedyeva seletab, et MM ja EM toimuvad iga nelja aasta tagant. "Eelmisel sügisel käisin EM-i vaatamas. Osavõtt maksab ning eks selleks on vaja toetajaid. Praegu on mind aidanud Rannamõisa Aia- ja Lillesalong."