Viimsilane on ka Karl-Martini treener Rein Ottoson. Üllatus oli suur, kui selgus, et rahvas saab isiklikult näha ka olümpiamedali võitnud Heiki Nabit.

Abivallavanem Jan Trei ning Kelvingi ja Tammneeme külavanemad avaldasid tunnustust ja suurt tänu olümpiahõbeda võitnud Heiki Nabi treenerile Henn Põllustele. Ilma Hennuta poleks meil Heiki Nabit ega sellist maailmatasemel saavutust. Meie valla mees Henn aitas tuua nii Eesti kui ka natuke Viimsit maailmakaardile. Samuti avaldati tänu Karl-Martin Rammole ja tema treenerile Rein Ottosonile ning olümpiahõbedale Heiki Nabile.

 "Eks ole see ju suuresti treeneri missioon ja ülesanne treenida sportlasi tippvormi. Ja meie valla treenerid on sellega hästi hakkama saanud," sõnas Trei.

Henn Põlluste oli olümpialt kaasa toonud maskoti olümpialaste ja presidendipaari autogrammidega, et tänada sellega oma kauaaegset sõpra ja naabrimeest Henno Mõttust. Põlluste lisas, et just tänu heale naabrile on Eesti maadlus nii kaugele jõudnud, kuna naabrimees on aastaid Hennu maja ja koera valvanud, kui Henn võistlustel ja laagris on viibinud.

Heiki Nabi alustas maadlusega pärast põhikooli lõppu, kui tuli Tallinna Audentese spordikooli õppima. Esimesel aastal tegeles ta vabamaadlusega, kuid kuna järgmisel aastal vabamaadluse treeningud lõpetati, siis jätkas ta treener Henn Põllustega kreeka-rooma maadlust.

Karl-Martin Rammo on purjetanud alates 8. eluaastast, kui isa ta esimest korda Rein Ottosoni juurde trenni viis. Treeneri sõnul oli Karl-Martin kohe nii andunud purjetaja, et tahtis iga päev pikki trenne teha ja merel käia.

Mõlemad sportlased väärtustavad väga haridust ja käivad ülikoolis. Sportlaste hariduse omandamist peavad ülioluliseks ka nende treenerid, sest pärast tippspordiga lõpetamist tuleb olla läbilöögivõimeline ka muudel aladel. 

Olümpiavõitja Heiki Nabi ja tema treener Henn Põlluste kirjutavad autogramme. Foto: Aime Estna

Heiki Nabi on Rohuneeme metsades korra jooksmas käinud ja korra Viimsi Koolis ka maadlustrenni teinud. Viimsi vald ja Kelvingi küla on jätnud Nabile väga positiivse mulje. "Aura on väga hea - kindlasti on see koht, kuhu võiks kaaluda kunagi elama tulla," arvas ta.

Nendel päevadel, kui Karl- Martin Rammo on kodus Kelvingis, meeldib ka talle Rohuneeme ja Kelvingi metsades jooksmas käia. Ka Viimsi kergliiklusteed on väga heas korras ning kindlasti tuleb Karl-Martin linnast Viimsi poole rattatrenni tegema, mitte ei võta suunda teisele poole.

Talispordivõimalused on siin veel natuke kesised, kuid Rohuneeme metsas on suusaradadega algus tehtud, sellega tuleks tulevikus kindlasti jätkata ja superhead talispordivõimalused luua.

Viimsi poistel soovitas Heiki Nabi kindlasti trennis käia ja proovida erinevaid alasid. "Maadlus on huvitav, kuna maadlustrennides on võimalik ka jalgpalli või kulli mängida," rääkis olümpiahõbe. "Kuigi alguses läheb keha trennides kangeks, tuleb sellega harjuda ja aega anda. Paari kuu möödudes on esimesed raskused ületatud ja keha maadlustreeninguteks ja võistlusteks valmis."

Karl-Martin lisas, et purjetamine on väga huvitav ala, kuna meri on igal päeval erinev: sajab vihma, on päike, tuulesuunad muutuvad pidevalt. Talvel tehakse palju üldfüüsilist trenni.

Heiki Nabile on olümpialt tagasitulek olnud ülimalt emotsionaalne aeg, kus trenni- ja unerütm on häiritud. "Tunne on nii võimas, et seda kirjeldada ei ole võimalik, sellist sõna veel leiutatud ei ole," sõnas Nabi. "Kõik see julgustab jätkama ning endast rohkem andma ja uusi väljakutseid alistama."

Karl-Martin soovib lõpetada ülikooli, et siis keskenduda vaid järgmisele olümpiale, et sealt tuua Eestile esimene kuldmedal purjetamises.

Noormeeste treenerid kinnitasid, et tippsportlaseks saavad vaid need, kellel on suur tahe sporti teha, aktiivsus ja lai silmaring. Samuti peab sportlasel olema kõrge rutiinitaluvus ning valmisolek üksluiseks eluks, kuna päevad koosnevad peamiselt treeningutest, õpingutest, jälle treeningutest ja puhkamisest.

Heiki Nabi treener Henn Põlluste maandab ennast igapäevategemistega kodus muru niites, kalal käies või naudib jalutuskäike koera Lottaga (Lotta tähendab Itaalia keeles maadlust) Rohuneeme ja Kelvingi metsade ürgses looduses. Karl-Martin Rammo treener Rein Ottoson unistab Leppneeme purjespordikooli valmimisest koostöös vallavalitsusega, et saaks siis isiklikult rohkem ka Viimsi lapsi treenima hakata.

Mõlemad mehed on suunanud pilgud järgmistele olümpiamängudele, et nelja aasta pärast tulla Kelvingi vastuvõtule mitme särava medaliga.