17.07.2014, 12:26
Söötmisega disainitud piim tagab tervisliku toidukraami
Et farmidest tööstusse minevast toorpiimast saaks toota maitsvaid ja tervislikke tooteid, peab toorpiim olema kõrgeima võimaliku kvaliteediga. Selle tagamiseks on piimatööstused koostöös teadlastega ette võtnud piima koostise disainimise.
FOTO:
Ennekõike sõltub lüpstava piima koostis lehmade aretusest ja söötmisest. Seda arvestades on OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus (TPTAK) edendamas suunda, mille eesmärk on jätkusuutlikud aretuse ja söötmise strateegiad disainitud koostisega piima ja piimatoodete tootmiseks, et suurendada piima biotehnoloogilisi omadusi ja tootmise kasumlikkust. Sealjuures on oluline ka inimese tervise parandamine.