Nii algab üks 67-st Eesti-Läti koostööst pajatavast loost, mis ilmus eesti, läti ja inglise keeles raamatus "Eesti-Läti lood". Raamatut esitleti 19. septembril uhiuues Läti Rahvusraamatukogu saalis Riias, mis asub 11. korrusel ja mida rahvasuus on hakatud nimetama "valguse lossiks".

Lugude algallikateks on Eesti-Läti programmi poolt viimase seitsme aasta jooksul toetatud koostööprojektid. Kuid juttu ei tule mitte projektidest, vaid neid ellu viinud inimestest. Taolised lood annavad ideid ning on heaks eeskujuks uute projektide kirjutajatele ja nii praegustele kui tulevastele ettevõtjatele.

“Siia raamatusse on kogutud inimeste lood, kes on ise koostöös kaasa löönud või sellest kasu saanud ning kelle sõnad kinnitavad, et Eesti ja Läti koostööl läheb päris hästi. Osaliselt kindlasti ka tänu Eesti-Läti programmile,” kirjutab raamatu eessõnas Peeter Unt. “Nautige neid 67 Eesti-Läti lugu ja mine tea – äkki hakkab teil endalgi mõni mõte idanema, mis Eestit ja Lätit tulevikus veelgi enam kokku liidab.”

Lood raamatu jaoks on kirjutanud kaheksa autorit ja pildid teinud kuus fotograafi. "Eesti-Läti lood" on saadaval Eesti ja Läti avalikes raamatukogudes. Lisaks on võimalik alla laadida raamatu veebiversiooni SIIT