Õpilasfirma Jätsu toodab kitsepiimast kodumaiste maitsetega naturaalset jäätist vaid Eestist kätte saadavast toorainest. Jäätise tegemiseks vajalikke tooraineid ostavad noored Eesti pere- ja väikeettevõtetelt. Jäätis koosneb umbes 50 protsendi ulatuses kitsepiimast ja lisaks lehmapiima rõõsast koorest ning osalise suhkruasendajana meest.J äätiste maitsevalikusse kuuluvad hetkel vanilli-, õuna- ja aroonia-õuna maitseline jäätis.

Firma omanikud ütlevad, et katsetavad pidevalt ka uute maitsetega, hetkel on arendusfaasis mustsõstar, vaarikas ja jõhvikas: „Oma jäätise retsepti arendasime välja koostöös Eesti maaülikooliga ning toodame hetkel koostöös Premia Tallinna Külmhoone AS-iga. Jäätisesegusid valmistame aga kodus, siinsamas Saku külje all Kajamaa külas. Meie põhieesmärk on jääda kodumaiseks ja eestipäraseks, kasutades just eestlastele tuttavaid maitseid, mis on pärit puhtast loodusest. Meie jäätised on mõeldud neile, kes soovivad traditsioonilise lehmapiima baasil tehtud jäätise kõrval proovida midagi uut ja huvitavat.“

Jäätist saab osta, kirjutades Facebookis Jätsu lehele, meilile jatsujaatis@gmail.com või helistades 5662 3831. Tegemistest loe blogist jatsujaatis.wordpress.com.