Maakodu peatoimetaja Kadri Trammi sõnul toimub tänavu konkurss juba kolmandat aastat järjest. “Igal suvel, kui mööda Eestimaad ringi sõidame, peatub silm talukohtadel, mis on juba korda tehtud või kus vilgas töö alles käib. Soe tunne poeb hinge, et on töökaid ja missioonitundega inimesi, kes unarusse ning ajale jalgu jäänud talukohtadele uue elu annavad,” ütleb Tramm.

Ka tänavusele konkursile on osalema oodatud nii kaunite maakodude, suvilate ja aedade omanikud kui ka need, kes saavad uhkustada mõne toreda kõrvalehitisega, olgu selleks väliköök, lehtla, terrass või puhkeala.

Konkursi peaauhinnaks on 2000 euro väärtuses tööriistu Boschilt. Peale kauneima maakodu valitakse võitjad veel kolmes kategoorias: kauneim suvekodu, kauneim aed ja kauneim kõrvalehitis. Nende kategooriate parimad saavad koostöös toetajatega vääriliselt tunnustatud. Oma abikäe on ulatanud Home4You, Vivero ja Fiskars.

Konkursi auhinnafondi väärtus on 4600 eurot. Konkursil osalemiseks tuleb saata oma kodust pilt koos kaaskirjaga hiljemalt 15. juuniks 2016. Võitjad kuulutatakse välja septembris 2016, lood ja pildigaleriid kaunimaks pärjatud kodudest ja aedadest ilmuvad oktoobrikuises erinumbris “Kaunis maakodu”.

Maakodu korraldatud Eesti kauneima maakodu konkurss toimus esimest korda 2014. aastal. Mullu võitis peaauhinna Peeter Lepiku ja Viivi Vaaraku Kadaka talu, mis asub Ramsi poolsaarel Noarootsis Läänemaal.

Tingimusi vaata veebilehelt.