Kui üht osa Eestist tüütab lumi ja külm ning teist osa lörts, siis Lindora kant Võrumaal on täna mõlemast segajast prii. Rahvahulgad on legendaarsel laadal ning otsivad toitu, seljakatet, kodukaunistust ning hansat.

Ahastavad lätlased söögilaua taga.
Cēsise lähedal tegutseb kohvik, kus pakutakse tasuta karbonaadi, salatit ning kartuleid neile, kes suudavad kahe taldrikutäie jagu einet endale poole tunniga sisse vohmida. Kui söögiakt nii kiiresti ei õnnestu, tuleb raha välja käia.

Pisut nutikust ja võid maja ehitada vabalt valitud kohta.
Läti üks rikkamaid mehi, kütuseärimees Argods Lūsiņš, ehitas Kuramaale Pāvilostasse merest kümne meetri kaugusele korraliku maja ning suutis kohtus tõestada, et riigile kuuluval kaitsealusel rannajärsakul ei seisa mitte ebaseaduslik maja, vaid laev.

Vents Armands Krauklise sõnul hindavad välismaalased kõrgelt hiljuti sealkandis tootma hakatud viina. Peagi pannakse Valkas käima ka väike õllepruulikoda, mis rajati just tänu alkorallile.
Valka piirkonna omavalitsuse juht Vents Armands Krauklisel on nii häid kui halbu uudiseid: halb on see, et eestlased on hakanud oma prügi millegipärast Lätti metsa alla vedama, hea aga see, et lätlased kolivad üha rohkem Valka, sest sealt Eestis tööl käimine annab suure rahalise võidu.

Pudelipark Gulbene lähedal.
Nimekirjas on mõned vähetuntud, omapärased ning toredad kohad siinsamas Eesti külje all Vidzemes ehk Põhja-Lätis.