“2017 oli meile hea aasta, esitasime kolm suurt projekti ja saime kaks rahastust LEADERist ning ühe PRIAst,” selgitas Kaisma OÜ tegevjuht Ly Kivikas. LEADERi toetusega saadi firmale “nutikad asjad”: kaalumislahendus ja traktoritele GPS-süsteem, samuti toetas LEADER seadmete ostu, mis võimaldavad tootmist mitmekesistada. PRIA toetusega aga ehitati uus farmikompleks noorkarjale, see avati tänavu aasta algul.

Särav ja alati naeratav Ly Kivikas on 33aastane ning töötab Kaisma osaühingus juba kaheksandat aastat – algul finantsjuhina, aga peagi edutati ta tegevjuhiks.

“Veel kümmekond aastat tagasi oli siin olukord üsna nutune, aga nüüd liigub meil enamik asju paremuse poole: karja väljalüps on tõusnud ja tänu uuele noorkarjalaudale on meil võimalus lüpsilehmade arvu veelgi suurendada,” teatas tegevjuht.

Rajas uue noorkarjalauda

Kaisma OÜ tegutseb kunagise kolhoosi baasil, endised kolhoosi loomakasvatushooned on nüüdseks rekonstrueeritud ja piimakarja lüpstakse kolm korda päevas 2×10 paralleellüpsiplatsil. Lüpsjateks on eestlaste kõrval ka ukrainlased.

“Mina pooldan seda, et saaksime ukrainlasi põllumajandusse tööle võtta. Nad on väga kohusetundlikud ja teevad kõvasti tööd, samas Eestist on meil tööjõudu lauta väga keeruline leida,” rääkis Kivikas.

Kaisma OÜ-l on hetkel 480 lüpsilehma ja pea 400 noorlooma.

“Selle kaheksa aastaga, kui mina siia tööle tulin, on kari kasvanud 34% ja piima väljalüps lehma kohta on suurenenud 1,7 korda,” tõi esile tegevjuht.
Kaisma OÜ tegevjuht Ly Kivikas tutvustab meelsasti farmielu ka koolilastele. Pildil on ta koos poeg Raikoga.

Kõige enam rahul on noor firmajuht aga uue farmikompleksi üle, mis avati PRIA investeeringutoetuse abiga tänavu aasta algul ja läks maksma 1,3 miljonit eurot.

“Tunnen selle kompleksi üle isiklikult uhkust, minu ja firmaomaniku koostöös on see mõte algatatud ja nüüd ka valminud,” rääkis Ly Kivikas.

Avaras vabapidamisega laudas on 303 kohta noorloomadele, uusehitise kõrvale on rajatud veel silohoidla ja kaks lägamahutit.

Uus farmikompleks on rajatud perspektiiviga karja suurendada, tegevusi laiendada. Nimelt saab vajadusel ehitada noorkarjalaudale 200 loomakohta juurde. See võimaldaks taas kord ka lüpsilehmade arvu tõsta, aga eeldab lüpsiplatsi suurendamist.

Kaisma OÜ on Eestimaa Piimatootjate Ühistu liige ja piim müüakse läbi EPIKO praegu Leetu. Kivikas selgitas, et pooldab ühistulist tegevust väga. “Läbi ühistute võiks tulevikusuund olla ikkagi piimamüük Eestisse,” arutles tegevjuht.

Hingelt õpetaja

Ly Kivikase peres kasvab kaks last: 9aastane Raiko ja 10aastane Aliise, abikaasa Kaimo töötab ASis Tootsi Turvas.

Pereelu ja laste kasvatamise kõrvalt on Ly maaülikooli lõpetamise järel omandanud veel kutseoskused veisekasvatuses Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. Nüüd õpetab ta Olustvere koolis juba kolmandat aastat tulevastele põllumeestele äriplaanide koostamist. Õpilasi on tal igal aastal olnud 70–80, nende äriplaane on ta hinnanud ka kutsekomisjonis.

Projekti “Piim – päeva pärl” raames on Kärdi suurfarmis lastele tutvustatud, kuidas laudas töötatakse ja kust tuleb piim.
„Põllumajandusettevõtte juhtimine on väljakutseid täis: kogu aeg pead kõigega kursis olema, arvestama ja ette nägema,“ ütleb Kaisma OÜ tegevjuht Ly Kivikas.

“See oli tore ettevõtmine, kus lapsed said farmi tulla. Vaid üksikud hoidsid nina kinni, aga enamik oleks jäänud kohe siia vasikaid silitama,” rääkis Kivikas. Ta plaanib jätkuvat koostööd kohalike koolidega, et õpilastele farmielu tutvustada.

“Ma ei ole küll pedagoogiks õppinud, aga kunagi tahtsin tõesti õpetajaks saada,” rääkis noor firmajuht. Lisades, et on väga rahul praeguse tööga, mis annab võimalusi ettevõtet edasi arendada. OÜ Kaisma on ka kohaliku elu eestvedajaks. Sel suvel korraldati pidulik kokkusaamine näituse, kontserdi ja rahvapeoga kõigile inimestele, kes Kaisma ja kunagise kolhoosiga seotud on.

“Mu töö on huvitav ja väljakutseid täis, siin ei hakka kunagi igav,” ütles Ly Kivikas.

KOMMENTAAR

MARIKA OESELG, MESi nõuandeteenistuse loomakasvatuskonsulent
Hindab meeskonnatööd

Ly hindab ettevõtte spetsialistide tööd, analüüsides ja arutledes meeskonnaga ning otsides võimalikke lahendusi. Vajadusel kutsub aruteludesse nõustaja. Ly töökust ja motivatsiooni ettevõtet arendada ilmestavad koolitustel osalemised. Näiteks maaülikooli finantsmajanduse õpingute kõrvalt õppis ta Olustveres veisekasvatust, et teada saada, mida lehmad vajavad, et hästi piima toota. Ettevõtte areng on olnud Ly juhtimisel kiire ja karjakasvatus areneb edukas tempos.