Võistlustest osavõtjaid riike oli 15: Holland, Poola, Venemaa, Läti, Prantsusmaa, Belgia, Senegal, Ukraina, Moldaavia, Leedu, Aserbaidzaan, Mongoolia, Süüria, Hiina ja Eesti. Kui tavaliselt on olnud võitjamaa Holland, siis sedakorda tegi üllatusvõidu lätlane Leonids Cilevics. Tema treener on 12-kordne naiste maailmameister rahvusvahelises kabes Zoja Golubeva (sünninimi Zoja Sadovskaja). Teisele kohale jäi eelmise aasta võitja, hollandlane Thijs van den Broek. Martijn de Leeuv võttis Hollandile ka kolmanda koha. Nii on hollandlased endiselt väga tugevad kabetajad. Hästi mängisid veel Senegal Aafrikast, Mongoolia Euroopast, Süüria Ladina-Ameerikast ja Hiina.

Üldse oli mängijaid 40.

Meie Hendrik Tamm mängis end 22. kohale, mis polegi maailma arvestuses keskpaika jäädes halb tulemus. Eesti noormeest treenib tema enda isa Arvi Tamm, kes on Eesti Olümpia Komitee poolt litsenseeritud kabetreener ja 1988. aastast meistrikandidaat, kuid leiba on perele teeninud 33 aasta kestel hoopiski villase lõnga valmistamisega.

Nii Hendrik kui tema isa tundsid heameelt sellest, et Belgias võitis ta neid, kellele oli Euroopa meistrivõistlustel pidanud alla jääma. Euroopa Meistrivõistlustel kadettide arvestuses on Hendrik Tamme tulemused olnud järgmised: 2008. aastal Poolas tuli ta 40 hulgas 18. kohale, 2009. aastal oli Hollandis 8. ja käesoleval aastal Poolas 15. Kuni 17. aastaste vanuseklassis on ta 4-kordne Eesti meister, aga ka 2008. aasta Pärnumaa täiskasvanute meister.

Hendriku isa räägib, et poeg hakkas kabet mängima 4 aastaselt ja sel aastal täitus 10 aastat kabetamise algusest. Esimesed mängud tegi ta koos isaga, seejärel jätkas Mai lasteaias söögitädiga ja oma 2 aastat vanema õega. Hendriku õde Janet on samuti edukas kabetaja. Juba 5-6 aastase poisina võitis Hendrik Sindi turniiridel endast tunduvalt suuremaid lapsi, hiljem ka täiskasvanuid. Praeguseks on auhindade kollektsioonis üle 70 medali, karika ja tahvli. Noor võidukas kabetaja õpib Pärnu Rääma Põhikoolis 8. klassis ja tema senised hinded on olnud tunnistusel eranditult viied.