Pärnu Noorte Vabaajakeskuse ja Lääneprefektuuri vahel püsib hea koostöö juba pikemat aega

Käesolev "Üksinda kodus" projekt on jätkuprojekt 2011. aastal kevadel läbiviidud samanimelisele projektile. „Projektis kogutud tagasiside põhjal leidsid lapsevanemad, et sellist projekti on väga vaja juba selleks, et tunda, et nende pere ei ole ainus kus on teismelise ja vanema vahel lahkarvamused,“ selgitab MTÜ Ohutõrje Ühing esindaja Karmen Kukk.

Tagasiside põhjal leidsid osalenud noored endas senisest enam julgust öelda „ei” oma sõpradele, kes meelitavad pahandustesse ja kasutama sõltuvusaineid.

Projekti käigus on lapsevanematel koos oma lastega võimalus osa võtta erinäolisest koolitusest, mis annab võimaluse tekitada osavõtjates diskussiooni tänasel päeval levinumate trendide üle Eestis. Arutletakse teemade üle, mis puudutavad kas lähemalt või kaugemalt kõiki Eesti peresid, kus kasvavad teismelised noored.

Otsitakse ja leitakse vastuseid küsimustele kuidas võtta vastu otsuseid, mis puudutavad pere elukorraldust? Kas ja milleks peavad valmis olema vanemad ja/või noored, kui lastel tuleb olude sunnil iseseisvalt hakkama saada? Kuidas käituvad ja mida tunnevad tegelikult noored, kes on „üksinda kodus”? Kas ja kuidas on noorel võimalik hakkama saada talle jäetud vabadusega? Mida teha kui asjad ei ole läinud nii nagu oodatud? Ja palju muud.

Oma ala spetsialistide poolt tuuakse lapsevanemateni informatsioon elust enesest ja eeldatavasti ka ahaa-elamus just läbi nende endi laste ning noortel on võimalus jagada oma elukäsitlust läbi sotsiaalteatri põnevate vormide.

Ootuste kohaselt on pärast koolitusel osalemist laste ja vanemate omavahelised suhted muutunud soojemaks ja usaldavamaks, avardunud on silmaring ning kindlasti on tõusnud oskus teineteist senisest paremini mõista ning vajadusel toetada.

Koolitus toimub 14. aprill 2012 algusega kell 10.00 Pärnu Noorte Vabaajakeskuses (Noorte väljak 2) ning kestab koos lõunapausiga (osalejale tasuta) orienteeruvalt 5 tundi. Koolituse läbiviijateks on Pärnu õppenõustamiskeskuse psühholoog Kaire Külaots ja MTÜ Foorumteatri liikmed.

Projekti rahastab Hasartmängumaksu Nõukogu ja koolitused viiakse läbi veel 28. aprillil Raplas.

Osavõtmiseks palutakse ennast eelnevalt registreerida hiljemalt 12.aprilliks e-maili teel keiju.pyvi@politsei.ee või telefonil 444 6548. Kohtade arv on piiratud!