Kõigile rahvakultuuri huvilistele pakutakse tasuta võimalust nautida rahvalikku muusikat ning tantsu. Käsitöö ja raamatute näitusmüügiga on kohal Kihnu Muuseum. Pärimuskultuuripäevade peakorraldaja on oma juurtelt Kihnu naine Annely Akkermann ja IRL-i Pärnumaa naisklubi.

„Pärimuskultuur on eelnevate põlvede poolt loodud ja meile pärandatud teadmised, kuidas elada sellel maal nendes looduslikes tingimustes. Pärimuskultuur on elamise ja olemise kultuur, mida igaüks saab omandada ja milles võib alati osaleda,“ tutvustab pärimuskultuuri päeva üks korraldajaist, Karin Vene.

Viimati külastas Järsumäe Virve Sindi Seltsimaja 2008. aasta 7. oktoobril. Tookord toimus muusikalise tantsuetenduse „Kihnu legend – kapten Virve“ esmakordne lavastus. Kihnu põhikooli õpilased, keda juhendas Hille Ojala, huvikooli Shart Laura Arumi näiteringi, Jane Ristimetsa vabatantsu ja Pärnu kunstide maja Rein Laose teatristuudio õpilased õppisid tantsuseadja-koreograaf Liina Karina Mikkori juhendamisel ja Virve teadmata lühikese ajaga selgeks huvitava jutustuse legendaarse Kihnu naise elust. Siis oli tegemist Virve sünnipäeva tuuri korraldusega Eestimaal, mille sees otsustati talle endale tõelist üllatust pakkuda.

Küllap jätkub üllatavat eelolevalgi esinemisel, kui merega ümbritsetud saareriigi pärimuskultuur põimub viivuks lavalises etteastes Manija Poiste ja suure maa Murueitede ühiseks rahvakunstiliseks legendiks, mille muusikalises ja tantsulises tõelisuses ei saaks keegi kahelda.

Kokku toimub veebruarikuu neljal pühapäeval Pärnumaa erinevates valdades 4 pärimuskultuuripäeva. 20. veebruaril peetakse kultuurisündmus Vihtra Külakeskuses ja 27.veebruaril Kilingi-Nõmme Klubis. Üritustesari võimaldab kohalikel inimestel saada osa Eesti pärimuskultuurist.