Mirette Juurikas on 9B õpilane, kes tuli Sindi Gümnaasiumisse õppima eelmise õppeaasta keskpaigas, kaasas teistest koolidest saadud tegutsemise kogemused. „Minu teada ei ole Sindi õpilastel juba pikemat aega stiilinädalaid korraldatud. Olen neid mujal näinud ja sellest hakkas aasta alguses mõte edasi arenema,“ jutustas vähese jutu ja tagasihoidliku loomuga Mirette. Eelmisel nädalal läks ettevalmistus aga tõelise rutuga käima ja reedel anti tugeva mürtsuga stiilinädala tulekust tervele koolile teada. Tosin õpilast marssisid mööda koolimaja koridore ja treppisid, taoti suurt trummi, kolistati taldrikuid, tilistati kellukesi, kanti plakateid ja kutsuti kõiki osalema stiilinädalal.

Nädal algas hipi- ja reggae-stiilis. Selles riietuses sammuti koolipäeva alguses nagu moedemonstratsioonil piki aula põrandat ja prožektorite valguses. Mõlemale poole jalutusteed olid reastatud tooliderivid, millel õpilased istusid ja moesündmusele elavalt kaasa elasid. Osalejate täpset arvu ei osanudki Mirette ootamatu küsimuse järel kohe nimetada. Arvatavasti võis neid olla üle kolmekümne või koguni neljakümne ümber. Kõik siiski esinemise põrandale ei astunud ja jäid tagasihoidlikumalt lava tagumisesse nurka seisma. Valdavalt osalesid muidugi koolinoored, viiendast kuni lõpuklassini. Aga näha võis ka õpetajaid. Uhke paarina astusid publiku eest mööda õpetajad Margit Rebane ja Tatjana Grigorjeva-Keerup. Mariko Passel oli küll kostüümis, aga publiku ette siiski ei tulnud.

Korraldustoimkonna noored Raido Nazarov, Pille-Riin Karuse, Andro Seppi ja Eliise Kull osalesid ka mannekeenidena. Kõik nad on õpilasomavalitsuse liikmed, keda abistab kooli huvijuht Maarja Tammai. Mirette ütles, et Nazarov jõudis väga palju. Tema teha oli saalikujundus, valgustus ja heli. Meriliis Zolis ja Eliina Lillemets ei ole õpilasomavalitsuses, aga Mirette palus neidki abilisi nimeliselt nimetada.

Teisipäevaks kavandati retro ja kolhoos, kolmapäevaks nohikud, neljapäevaks pidžaama ja reedeks valiti ninnu-nännut. Kõigil päevadel viibitakse koolis valitud riietuses kogu päeva. Ka pidžaamas võib terve päeva ringi liikuda, kinnitas Mirette. Rõivad on õpilased ise nuputanud ja valmis teinud. Kõigil päevadel jälgib salaja stiilinädalal osalejaid žürii. Samuti töötab stiilipolitsei. Vahetundidel arendatakse mängulisi tegevusi. Reedel tähistatakse päev varem ka sõbrapäeva ja õhtul kogunetakse seltsimajja, kus paremad saavad diplomi ning šokolaadi.