Sindi spordipäevade kolmanda päeva teine pool toimus võistlusliku rebimise meeleolus, et avastada enese jaoks uusi sportlikke tegevusi ja anda varem treenitud aladel endast parim. Spordihuvilisi jätkus paljudele aladele, millega tegeleti Sõpruse pargi avaral territooriumil.

Mis on sõudespinning?

Paljudele oli seni teadmata sõudespinningu tähendus. Reedel (11.06) oli võimalus nende masinatega lähemalt tutvuda nii silmaga vaadates kui ise peale istudes lihastele treeningkoormust andes. Nõuannetega olid treenijatel abiks sõudjad Allar Raja ja Andrei Jämsä. Pärnu Sõudekeskus Kalev treener Aigar Raja viis läbi sõudeergomeetri näidistreeningu.

Uue tänava äärde pargi servale olid paigutatud mitmed paadid, millega inimesed said tutvuda. Optimist puri kutsus ka kaugemal seisjad lähemale uudistama. Kristiina Sauväli kirjutas suurtele paberitele hästi suured kirjad juurde, millega täpsemalt tegemist oli. Reas seisid Allar Raja akadeemiline sõudepaat, ühene võistlussüst, meresüst ja ühene kanuu. Allar Raja, Andrei Jämsa, Kaisa Pajusalu ja veel teisedki asjatundjad vastasid küsimustele ning rääkisid sellestki, mida küsida ei osatud. Nii saadi teada, et Allari paat maksab umbes sama palju kui Kaisa paat. Hind on võrreldav mõne uue sõiduato hinnaga. Paat ilma lisavarustuseta maksab ca 160 000 krooni.

Võrkpalliturniir

Samal ajal võistlesid naised ja mehed võrkpalliturniiridel, mille peaorganisaator oli Indrek Sauväli. Tema vilistas meeste poolel kogu turniiri vältel ka kohtuniku vilet. Võrkpalli võistlustulemused olid järgmised:

Mehed: I koht võistkond "Tark Leon" koosseisus Tarmo Kalbus, Mikus Veltson, Rain Enni ja Riho Tauts. II koht võistkond "Suiram" koosseisus: Andrus Kolk, Renee Teppan, Martin Kukk, Kaarel Kask,Siim Sõrmus. III koht võistkond "Targa maja lahendused" koosseisus Tauno Järvemets, Margus Madisson, Tambet Kruusimaa, Mirko Kersalu.

Naised: I koht võistkond VK TERVIS koosseisus Ülle Männiste, Triin Filippov, Kristin Kägu, Reeli Tepp, Marianne Nurk. II koht "Tõrva Võrkpalliklubi" koosseisus Kärolin Raudsepp, Mari Jõemägi, Mari Loorman, Grete Allilender, Ethel-Heidi Sepp. III koht võistkond "Ann" koosseisus Anneli Tõrva, Vija Raadik, Elise Algo, Tiina leppmets

Meeste võitjameeskond sai superfinaalis mängida vastamisi üllatusmeeskonnaga, kuhu kuulusid Raimo Pajusalu, Andres Toobal, Kardo Kõresaar, Allar Raja ja Artur Maier. Superfinaali võitis võistkond "Tark Leon".

Lastejooks

Lastejooksud jaotati kolme vanuserühma ja võistlusarvestust peeti eraldi 4.-6.a., 7.-9.a. ja 10-12.a. sportlastele. Kokku osales 4.-12. aasta vanuses 57 last. 4.-6. aastaste laste kõige lühema ja neile jõukohase vahemaa läbis kiireimana Eke Tormis Pikk. Tema järel läbisid suure täispuhutud võidukaare Aron Mardim ja Lotta Kivistik. 7.-9. aastaste arvestuses jooksis võitjaks Peeter Põhonin, kes edestas Chris Makovei ja tublilt kolmandale kohale jooksnud Toomas Gussevit. Selle vanuseklassi kiiremad tüdrukud olid Meeri Meedla ja Agnete Tettermann. 10.-12.aastaste laste jooksu kiireim oli Silver Tuurma, kellest ei jäänud palju maha ka Randel Uibo ja Kerda Saagim.

Kepikõnd

Enne kui kepikõndijad pääsesid pargi teedel ja linna tänavatel kulgevale teekonnale, tegi Sirje Soovik kõigile osalejatele lühikese ettevalmistava treeningkursuse. Pärnu Spordiseltsi Kalev kepikõnniinstruktor Sirje Soovik on tulihingeline kepikõnni propageerija ja üks esimestest harrastuse maaletoojaist Eestis. Selgus, et isegi need, kes pikalt keppidega kõndinud, ei valda õiget tehnikat päris hästi. Siiski annab kepikõnd parima treeningtulemuse vaid siis kui kasutatakse sihipäraselt täpseid juhiseid. Millised need on, seda püüdiski Soovik kõigile selgeks teha.

Ka peale võistlusdistantsi läbimist kogus ta võistlejad uuesti kokku, et teha võistlusjärgseid lõdvestusharjutusi. Kepikõnd on üha enam poolehoidu võitev rahvaspordi ala. Sindi Spordipäevadel osalenud Pärnu abilinnapea Annely Akkermann ütles, et teeb igal nädalal umbes 10 km pikkuse kepikõnni oma kodust Jaansoni raja ringile ja sealt koju tagasi.

Ligikaudu 6 km-sele käimisrajale suundus 30 kõndijat eesotsas juhendaja Sirje Soovik´uga. Kõik distantsi läbinud said mälestuseks diplomi ja osalejate vahel loositi välja kolm paari Järvineni kõnnikeppe. Uute käimiskeppide omanikuks said Artur Kvell, Pirjo Hoolaid ja Merle Gentalen.

Jooks läbi linna

Pool tundi pärast kepikõnni starti läksid peaaegu samale marsruudile jooksma ligikaudu 6 km pikkusel ringil mehed ja naised. Kokku osales 28 jooksjat. Eeskujuliku ettevalmistuse eest jooksjatelt kiidusõnu pälvinud jooksuraja valmistas ette Aigar Raja. Jooksu peakohtunik oli Priit Neeme. Silma hakkasid oraanžides värvides pisikesed tüdrukud ja poisid. Nemad olid Sindi Avatud Noortekeskuse Kullemitirtsu võimlejad ja teised keskuse liikmed, kes Helle Vendi juhendamisel olid kõigiti rajal abiks. Tulemused – M 18: I Joosep Laos ajaga 19.02.3; II Rivo Abakukk, 20.34.2; III Siim Sander Pihu, 21.27.3. Tulemused - M 21: I Reget Roomet 19.22.2; II Andero Sopp 22.42.7; III Valeri Prosvirnin 23.17.3. Tulemused – M 35: I Priit Talu 19.33.4; II Andres Siim 21.03.6; III Veiko Möldre 23.10.0. Tulemus - M40: I Vallo Peedu Lubi 22.21.2. Tulemus - N 18: I Kaidi-Keir Kukk 22.26.3. Tulemused - N 21: I Kärolin Raudsepp 23.12.1; II Anni Rava 25.30.5. Tulemus - N 35: I Anu Taveter 22.59.2. Tulemus - M 50: I Meelis Kukk 21.31.6

Jooksjate vahel loositi välja rulluisud, mille õnnelikuks omanikus sai fortuuna tahtel Siim Sander Pihu.

Veel mõnda nähtust ja kuuldust

Õhtu edenedes võtsid kohad sisse ka Pärnu Noorte Puhkpilliorkestri mängijad, keda seekord oli küll vähendatud koosseis kuid lugude esitus siiski heal tuntud professionaalsel tasemel.

Autasustamistseremoonia viidi läbi II Maailmasõjas hukkunud Sindi kodanike mälestuskivi juures. Autasustamisel asetas medalid kaela Sindi linna aasta inimene Allar Raja, diplomid ja tänukirjad andis üle linnapea Anu Vassvik, kingitusi jagasid sõudetreener Aigar Raja ja Sindi Sõprade Seltsi liige Annika Burket. Kadi Kalmus oli see tubli naine, kes talus pikalt istumist suure sirmi all väikese laua taga, et registreerida võistlustel osalejaid ja hoidis kogu paberimajanduse eeskujulikus korras. Seetõttu ei esinenud arvestustes segadust ega tõrkeid kiires andmete edastamises. Suure ettevõtmise tegijate aadressil on seni valdavalt vai tunnustavaid sõnu olnud kuulda.

Täiendav fotogalerii

Vaata ka Sindi Sõprade kodulehte siia klikkides

Kuna galerii koostamine võtab aega, siis palun selle loo juurde veel tagasi tulla

Samal teemal: